Amenzi de peste un milion de lei aplicate comercianţilor din TUG Center Brăila, în cadrul operaţiunii „Cristal” a inspectorilor antifraudă

Amenzi de peste un milion de lei aplicate comercianţilor din TUG 
Center Brăila, în cadrul operaţiunii „Cristal” a inspectorilor 
antifraudă

FOTO adevarul.ro

Controalele inspectorilor antifraudă au scos la iveală un „munte” de nereguli în cunoscutul „angro” brăilean TUG Center. Operaţiunea „Cristal” s-a soldat cu amenzi de 1 milion de lei, pe parcursul ultimei săptămâni. Totodată, a fost confiscată marfă în valoare de 150.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

În total, au fost controlate 232 firme, cu activităţi în domeniul comercializării de produse alimentare/nealimentare, fructe-legume etc.

„Urmare a verificărilor specifice efectuate, inspectorii antifraudă au constatat contravenţii pentru sancţionarea cărora au dispus aplicarea a 313 amenzi în cuantum de 1.061.500 lei, au confiscat bunuri şi sume în cuantum de 149.473 lei şi au dispus suspendarea activităţii comerciale a unui punct de lucru până la dotarea cu casă de marcat.

Încălcarea obligaţiei de fiscalizare a încasărilor prin intermediul casei de marcat, transportarea, deţinerea şi comercializarea bunurilor fără acte justificative şi încălcarea prevederilor privind întocmirea şi utilizarea documentelor contabile pentru toate operaţiunile efectuate reprezintă cele mai frecvente încălcări ale prevederilor financiar-contabile constatate de către inspectorii din cadrul Direcţiei regionale antifraudă Constanţa în judeţul Brăila", se arată într-un comunicat emis de Direcţia Generală Antifraudă Fiscală Bucureşti.

Inspectorii avertizează şi clienţii care-şi fac cumpărăturile din astfel de centre comerciale că au obligaţia să ceară bon fiscal sau factură pentru achiziţiile făcute. Cei care nu pot prezenta bonul fiscal la ieşirea din complexul comercial sunt pasibil de amenzi usturătoare.

Cititi si

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: