Amendă usturătoare pentru un hoţ de lemne. Ce sancţiuni riscă cei care taie copaci fără autorizaţie

Amendă usturătoare
pentru un hoţ de lemne. Ce sancţiuni riscă cei care taie copaci fără
autorizaţie

Amenzile pentru furtul de material lemnos pot ajunge până la 5.000 de lei Foto: arhivă Adevărul

Un tulcean va fi nevoit să scoată câteva mii de lei din buzunar după ce a fost prins de poliţişti în timp ce transporta câţiva metri steri de salcie şi frasin, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 28 august, poliţiştii postului de Poliţie Transporturi Navale Brăila, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila şi Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură - filiala Regionala Moldova - Brăila, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe braţul Măcin, se află o persoană care deţine lemne fără documente de provenienţă.

”În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că este vorba despre un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din localitatea Măcin, judeţul Tulcea, care deţinea cantitatea de 1,5 metri steri de lemne esenţă salcie şi un metru ster de lemne esenţă frasin, pentru care nu a putut prezenta documente legale din care să rezulte provenienţa acestora”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila. 

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă, în valoare de 3.000 de lei, în conformitate cu prevederile Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar cantitatea de lemn a fost lasată în custodia Ocolului Silvic Brăila.

Amenzile pornesc de la 500 de lei şi pot ajunge la 5.000 de lei, în funcţie de prejudiciul cauzat fondului forestier naţional.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările