Aleşii locali brăileni nu prea s-au înghesuit pe la cursuri care să-i înveţe cum se face administraţie în mod eficient

Aleşii locali brăileni nu prea s-au înghesuit pe la cursuri care să-i înveţe cum se face administraţie în mod eficient

FOTO adevarul.ro

Senatorul PSD Ion Rotaru a afirmat, înainte de începerea campaniei electorale, că, din punctul său de vedere, toţi cei care doresc să se înscrie în alegerile locale pentru un post în administraţie ar trebui să facă înainte cursuri de specialitate, pentru a cunoaşte care le sunt îndatoririle atunci când intră în slujba cetăţenilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform regulamentului de funcţionare, Consiliul Local Municipal Brăila ar fi trebuit să organizeze cursuri de iniţiere pentru toţi consilierii aflaţi la primul mandat. La Brăila nu s-a întâmplat, însă, acest lucru. O recunoaşte inclusiv primarul Aurel Simionescu, care spune, însă, că Primăria le-a oferit consilierilor posibilitatea de a-şi deconta cheltuielile făcute dacă s-ar fi înscris la cursuri de administraţie organizate de alte instituţii. Niciun consilier nu a solicitat, însă, acest sprijin, potrivit primarului.

"Nu am iniţiat. Ei pot participa la o serie de cursuri şi noi, dacă doresc să participe la astfel de cursuri, le dăm şi o posibilitate de a-i susţine. Este o prevedere legislativă. Nu au fost consilieri care să deconteze astfel de cursuri. Din câte ştiu, nu s-au decontat astfel de chestiuni. Dar în măsura în care s-a dorit, noi am pus la dispoziţie de fiecare dată oportunităţile care s-au ivit, făcute de către institute de specialitate în domeniu: centre de pregătire profesională, de formare şi aşa mai departe. Iar la diverse tipuri de dezbateri, de fiecare dată, noi am invitat şi consilieri care au participat, fie că a fost vorba de dezbateri pe formule legislative, fie că a fost vorba de dezbateri pe formule administrative. Inclusiv ceea ce înseamnă prezentare de proiecte, modalităţi de lucru etc. Dar curs special pentru asta, nu am făcut", a declarat Simionescu.

Unii consilieri spun, însă, că au făcut cursuri pe cheltuiala proprie, fără a solicita sprijin Primăriei. Este cazul consilierului ALDE, Dan Păun. "În regulamentul de funcţionare al CLM există o prevedere care spune că, pentru consilierii locali la primul mandat, CLM organizează cursuri de iniţiere. Primăria nu a organizat aceste cursuri aşa că eu am mers şi am făcut pe speze proprii un an la SNSPA să văd ce, cum şi în ce fel. A fost strict pentru mine. Nici nu o trec în CV", afirmă Păun.

Citiţi şi


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: