Adolescentă violată de un recidivist care nu găsise o prostituată.  Cum l-au pedepsit judecătorii

Adolescentă violată de un recidivist care nu găsise
o prostituată.  Cum l-au pedepsit judecătorii

FOTO arhivă Adevărul

Un bărbat din Brăila, cunoscut cu antecedente penale, a forţat o fată de 17 ani să întreţină relaţii sexuale, după ce o ameninţase cu un briceag. Individul căutase iniţial o prostituată, dar, pentru că nu a găsit-o, şi-a îndreptat atenţia către adolescentă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Brăila l-a condamnat pe un bărbat din localitate, Vasile Robert Stoica, la 7 ani de închisoare sub acuzaţia de viol. Instanţa i-a interzis bărbatului ca pe o perioadă de 5 ani după executarea pedepsei să comunice cu victima agresiunii sexuale şi cu membrii familiei acesteia, dar şi să se apropie de locuinta fetei. Decizia, pronunţată pe 19 octombrie, nu este definitivă.

Pe 16 mai 2021, bărbatul, cunoscut cu antecedente penale, a mers cu un amic la o casă din Brăila unde ştia că locuieşte o femeie care se prostituează. Pentru că nu a găsit-o, a scos dintr-un buzunar al gecii un cuţit tip briceag, pe care l-a deschis şi a început să gesticuleze cu el, iniţiind o discuţie cu mai multe persoane care se găseau acolo, printre care şi o adolescentă de 17 ani.

Potrivit anchetatorilor, brăileanul a început să se laude că este interlop, că are maşini şi agaţă fete de 18 – 19 ani. Pentru că se simţea ameninţată, fata a fost de acord să se deplaseze la o benzinărie pentru a-i cumpăra bere, suc şi cafea.

Neagă agresiunea sexuală

Ulterior, adolescenta a vrut să plece acasă, dar bărbatul a convins-o să meargă cu el pentru a-i cumpăra mamei sale un buchet cu flori.

“A convins-o să îl însoţească, un factor determinant în conduita victimei fiind şi acela că autorul era sub influenţa alcoolului şi că, deşi nu a ameninţat-o, ea cunoştea că avea asupra lui cuţitul, în buzunarul interior al gecii. După ce a cumpărat un buchet de flori (3 trandafiri), inculpatul s-a deplasat cu victima la un imobil din apropiere, sub pretextul că vrea să îşi schimbe  hainele, conducând-o până în faţa imobilului a cărui poartă de acces era larg deschisă, inculpatul cunoscând acest imobil întrucât locuise acolo. Ajungând în faţa imobilului respectiv, inculpatul S.V.R. a împins-o pe victimă în interior, apucând-o de haine, loc în care s-a comis violul”, a stabilit procurorul de caz.

Adolescenta a avut nevoie de şapte zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni. Vasile Robert Stoica a fost arestat preventiv, măsura fiind menţinută prin hotărârea de condamnare de Judecătoria Brăila. Bărbatul, care se află în în stare de recidivă postexecutorie, nu a recunoscut comiterea faptei.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Metoda Loverboy. Adolescentă violată şi obligată să se prostitueze şi să facă striptease

Violator care a fost la rândul său violat în puşcărie, din nou după gratii, pentru viol

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările