ADMITERE LICEU 2014 BRĂILA Ultima zi de completare a fişelor de înscriere la liceu. Prima repartizare publicată pe EDU.RO pe 16 iulie

ADMITERE LICEU 2014 BRĂILA Ultima zi de completare a fişelor de 
înscriere la liceu. Prima repartizare publicată pe EDU.RO pe 16 iulie

FOTO adevarul.ro

Data de 8 iulie este ultima zi în care absolvenţii clasei a VIII-a care au trecut de examenul de Evaluare Naţională 2014 pot să-şi exprime opţiunile pentru înscrierea la liceu. Dascălii sfătuiesc candidaţii să bifeze folosind codul corect cât mai multe opţiuni, în ordinea preferinţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Brăila la Evaluarea Naţională 2014 s-au înscris 2.235 de candidaţi, dintre care s-au prezentat 2.193.

Anul acesta sunt şapte medii de 10.00 la admitere, patru dintre ele aparţinând olimpicilor: Radu Andrei şi Miruna Vlad, ambii elevi la Colegiul "Bălcescu", şi Cristian Stelian Grecu şi Gabriel Moise de la Şcoala "Mihai Eminescu". Celelalte trei medii maxime aparţin elevilor: Maria Alexandra Bran - Şcoala "Ion Creangă", Florentina Ilie - Şcoala "Vlaicu Vodă", Călin Robert Vasile - Şcoala "Fănuş Neagu".

Elevii care au dat examenul de Evaluare Naţională 2014 şi care vor fi repartizaţi prin calculator la liceu pe 15 iulie pot consulta topul liceelor din ţară, judeţ cu judeţ, după ultima medie de admitere de anul trecut, cu ajutorul unei aplicaţii pe care o pot accesa pe adevarul.ro.

Absolvenţii de clasa a VIII-a care se înscriu zilele acestea, până pe 8 iulie, la liceele dorite, pot să consulte şi topul liceelor din ţară, judeţ cu judeţ, în funcţie de ultima medie de admitere, de la fiecare specializare, cu ajutorul unei aplicaţii marca admitereliceu.ro, care se va folosi de statisticile de la admiterea de anul trecut, ultimele medii de admitere de la fiecare liceu şi de notele pe care le-au obţinut la Evaluarea Naţională de anul acesta.

Ierarhia elevilor a fost publicată joi seara de Ministerul Educaţiei pe site-ul admitere.edu.ro.
Iniţial se anunţase că pe 4 iulie mediile finale la Evaluarea Naţională 2014 şi practic cele de la admitere liceu vor fi publicate oficial, inclusiv online, pe edu.ro, pe site-ul admiterii la liceu 2014.

Elevii pot deja să vadă unde se situează în clasamentul pe judeţ în ceea ce priveşte media dintre rezultatele de la Evaluarea Naţională 2014  (75%) şi notele din gimnaziu (25%), mai exact media de intrare la liceu, care le va decide soarta în următorii patru ani.

Anul trecut, adevarul.ro a prezentat topul celor mai bune colegii din ţară, top 3 licee, în funcţie de o serie de criterii, precum ultima medie de admitere din 2013, rezultatele la olimpiade, profesori de top etc. Acestea sunt liceele foarte bune, cu tradiţie, pe care se bat mulţi elevi.

Citiţi şi


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: