Acţiuni preventiv-educative desfăşurate în trafic de poliţiştii rutieri, ce vizează combaterea excesului de viteză sau neportul centurii de siguranţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Organizaţia Poliţiilor Rutiere din Europa – TISPOL realizează şi în cursul anului 2019 Proiectul EDWARD, destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul EDWARD este susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune ca ziua de 26 septembrie să devină Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, având în vedere că media la nivelul U.E. este de 70 de morţi/zi.

Participarea presupune asumarea unui angajament - „Make the pledge”, pe website-ul www.projectEDWARD.eu, iar poliţiştii rutieri vor oferi informaţii cu privire la derularea acestui proiect, a cărui susţinere şi promovare se realizează prin vizionarea unui clip video.

”Activităţile preventive au ca scop îmbunătăţirea nivelului de conştientizare a participanţilor la traficul rutier asupra pericolelor la care se expun atunci când încalcă regulile de circulaţie”, a declarat inspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

La nivel Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila vor fi organizate acţiuni preventiv-educative ce vizează combaterea excesului de viteză, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi a substanţelor psihoactive sau neportul centurii de siguranţă, întrucât comportamentul participanţilor la traficul rutier rămâne cel mai important obstacol în îndeplinirea obiectivelor în domeniul siguranţei rutiere, activităţi care sunt derulate în cadrul Campaniei naţionale de educaţie rutieră „Alege viaţa!”.

De ziua lui, Edward ne invită să facem un #angajament pentru a reduce numărul accidentelor rutiere la 0… să promitem cu toţii că:

-reamintim familiei, prietenilor şi colegilor să sporească atenţia la volan;

-vom conduce cât mai prudent şi vom respecta regulile de circulaţie atât la volan, cât şi pe motocicletă sau bicicletă;

-pornim farurile pentru a fi mai vizibili în trafic;

-suntem atenţi şi sporim vigilenţa în preajma pietonilor, bicicliştilor, motocicliştilor, copiilor, persoanelor în vârstă ori celor care se deplasează cu ajutorul animalelor;

-vom conduce cu o viteză care este, în acelaşi timp, şi legală şi sigură;

-verificăm corespunzător starea anvelopelor;

-acordăm o atenţie deosebită atunci când conducem în apropierea şcolilor ori în zone unde sunt mulţi copii;

-nu conducem niciodată sub influenţa alcoolului sau a medicamentelor ori substanţelor care ne-ar putea afecta siguranţa;

-ne asigurăm corespunzător şi păstrăm distanţa de siguranţă în mers;

-purtăm întotdeauna centura de siguranţă şi avem grijă ca şi cei care călătoresc cu noi să o poarte;

-nu vom folosi telefonul mobil în timp ce conducem, când nu avem dispozitiv hands-free;

-nu ne lăsăm distraşi de nimic din interiorul sau exteriorul maşinii ori din mintea noastră;

-vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite