Ţepari prin Metoda "Accidentul" prinşi în flagrant la Brăila. Unul dintre ei opera chiar din Arestul Poliţiei GALERIE FOTO

Ţepari prin Metoda

Imagine de la reconstituire. FOTO: N. Butnaru

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale i-au identificat şi prins pe brăilenii C.Ştefan (23 de ani), P.Laurenţiu (22 de ani), Z.Marian (22 de ani) şi P.Ioan (26 de ani), suspectaţi de comiterea a trei infracţiuni de înşelăciune prin Metoda „Accidentul”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cursul lunii iunie 2013, aceştia au ridicat prin servicii de transfer rapid (Western Union şi Money Gram) sume de bani transferate de părţi vătămate, domiciliate în Brăila, în urma apelurilor telefonice primite de la presupusul „avocat”, care, sub pretextul unui accident rutier fictiv în care ar fi fost implicate rude ale acestora, le solicita diferite sume de bani necesare pentru a despăgubi familiile aşa-ziselor victime.
 
"Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat că activitatea infracţională era coordonată de G.Petruş (26 de ani), brăilean deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. Acesta se dădea drept avocatul din oficiu al rudelor implicate în accident şi determina victimele să depună sumele de bani în anumite  conturi pe numele celor patru tineri", ne-au declarat surse judiciare. 
Ajutaţi de taximetrist
 
S-a stabilit că la comiterea infracţiunilor a participat şi taximetristul D.Nicuşor (28 de ani), din Brăila, care avea rolul de a-i transporta deţinutului banii obţinuţi din înşelăciuni, pe care îi primea de la învinuitul de 23 de ani, în prezent acesta fiind căutat de poliţişti în vederea audierii.
 
"Judiciariştii au mai stabilit că M.Dănuţ (26 de ani), în prezent arestat preventiv în altă cauză, la data de 12.05.2013, tot la îndemnul lui G.Petruş, a ridicat prin serviciul Money Gram o anumită sumă de bani trimisă de o brăileancă, care a fost înşelată prin aceeaşi metodă", ne-a declarat inspector principal Jenel Sogor, purtător de cuvânt IPJ Brăila.
Valoarea totală a prejudiciului creat se ridică la suma de peste 12.000 de lei.
 
A fost începută urmărirea penală împotriva a şase dintre persoanele menţionate, primii patru fiind reţinuţi pe bază de ordonanţă şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Brăila. Aceştia şi M.Dănuţ au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la înşelăciune, iar instanţa a emis mandate pentru următoarele 29 de zile.
 
De asemenea, în faţa instanţei de judecată va fi prezentat şi G.Petruş, cu aceeaşi propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările