Şoferul cu bolid Alfa Romeo care a accidentat un tânăr pe trotuar şi l-a lăsat să moară. Ce pedeapsă a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Negrei este dus la instanţă cu propunere de arestare FOTO obiectivbr.ro
Georgian Negrei este dus la instanţă cu propunere de arestare FOTO obiectivbr.ro

Un tânăr de 32 de ani a fost condamnat la închisoare cu executare pentru ucidere din culpă, în contextul în care, beat fiind, a pierdut controlul maşinii pe care o conducea şi a lovit în plin un tânăr, fugind apoi de la locul accidentului.

Curtea de Apel, Galaţi l-a condamnat definitiv, pe 15 octombrie, pe Georgian Negrei (32 de ani) la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului.

Instanţa a majorat substanţial daunele morale pe care le va primi familia victimei, de la 60.000 de lei la 400.000 de lei. De asemenea, asiguratorul City Insurance a fost obligat la plata a 15.490 de lei către SC Braicar SA, societatea publică de transport public din Brăila, reprezentând avarierea staţiei de autobuz unde a avut loc accidentul rutier. 

Accidentul rutier petrecut pe 18 iunie 2019 în Brăila a şocat comunitatea locală şi a stârnit un val de revoltă în rândul taximetriştilor brăileni, care au iniţiat şi o petiţie online pentru arestarea şoferului vinovat de producerea accidentului rutier.

Georgian Negrei s-a urcat băut la volan, iar în intervalul orar 2,30-3,08, a condus autoturismul marca Alfa Romeo GT pe drumurile publice din judeţul şi municipiul Brăila (traseul Gropeni - Brăila, strada Călăraşilor, până în zona intersecţiei cu strada Celulozei).

”Autoturismul condus de către inculpat a surprins şi accidentat o persoană aflată pe trotuar. Victima a încercat să evite impactul, deplasându-se înapoi cu spatele, însă a fost lovită în zona picioarelor cu partea faţă dreapta a autoturismului, proiectată în partea laterală dreapta a parbrizului cu capul, apoi cu o zonă mai dură a corpului (genunchi, cot, tălpi) în partea stângă a parbrizului. Victima a fost aruncată în sus, s-a oprit în cupola unei umbrele şi a revenit lovind cu capul o masă metalică, timp în care autoturismul s-a oprit în primul stâlp al copertinei staţiei de autobuz, fiind avariat grav în partea din faţă”, a stabilit procurorul de caz în rechizitoriu.

După producerea evenimentului rutier, Georgian Negrei a fugit de la locul accidentului, lăsând victima accidentului să agonizeze. Trei zile mai târziu, taximetristul care fusese transferat la un spital din Galaţi, a murit.

Şoferul de 32 de ani s-a predat a doua zi la Poliţie, fiind reţinut şi dus în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Iniţial, acesta a fost plasat sub control judiciar, dar instanţa superioară a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Scandal de proporţii în centrul municipiului Târgu Jiu, după un accident rutier

FOTO Trei tineri din Buzău, victime ale unui accident produs din cauza alcoolului

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite