Şi-a omorât bebeluşul, născându-l în toaleta din curte chiar în ziua când şi-a sărbătorit primul copil

Şi-a omorât bebeluşul, născându-l în toaleta din curte chiar în ziua când şi-a sărbătorit primul copil

Foto: arhivă Adevărul

Tânăra de 22 de ani şi-a pus în gând să scape de copil din momentul în care a aflat că este însărcinată. A ascuns sarcina de partenerul de viaţă şi familie, nu a mers la niciun consult de specialitate, iar fătul l-a expulzat în toaleta din curtea casei unde locuia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Judecătoria Brăila a condamnat-o, pe 12 martie 2018, pe Manuela Cătălina Buzea (22 de ani), la un an şi 4 luni de închisoare pentru vătămarea fătului, verdictul rămânând definitiv zilele acestea prin neapelare.

Tânăra şi-a şocat familia şi comunitatea din localitatea brăileană Viziru după ce a născut al doilea copil în toaleta casei unde locuia, neasistată medical. Manuela Cătălina Buzea trăieşte în concubinaj cu un bărbat din localitate şi a născut primul său copil, o fetiţă, pe 20 septembrie 2015, iar la scurt timp după aceea a rămas din nou însărcinată.

Pe fondul discernământului scăzut, după cum aveau să constate ulterior medicii psihiatri, femeia a luat hotărârea de a face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu mai avea şi cel de-al doilea copil, pe care nu îl dorea. Manuela nu s-a prezentat la niciun control medical de specialitate, iar vecinilor şi mamei sale le-a spus că motivul pentru care are abdomenul proeminent s-ar datora sarcinii anterioare şi balonării.

Pe 2 octombrie 2016, familia a organizat o petrecere pentru a sărbători un an de la naşterea primului copil, iar în jurul orei 2 noaptea tânăra a intrat în durerile naşterii, declanşându-se travaliul. În loc să-şi anunţe familia despre ce petrece, femeia a preferat să se ducă la toaleta din curte, unde s-a chinuit timp de trei ore să nască.

La un moment dat, concubinul tinerei a venit îngrijorat să o întrebe ce se petrece, dar aceasta l-a trimis la plimbare. În jurul orei 5 dimineaţa, Manuela Cătălina Buzea a început expulzia fătului. Din cauza condiţiilor improprii în care avea loc naşterea şi lipsită de asistenţă medicală, tânăra a sângerat abundent pe pardoseala şi pe pereţii toaletei. În cele din urmă, femeia a născut, iar bebeluşul a căzut prin deschiderea toaletei, rupând cordonul ombilical. Fătul s-a asfixiat mecanic cu fecale şi a murit la scurt timp după naştere.

Ştergea urmele de sânge din curte cu o lopată

Manuela Cătălina Buzea a revenit în locuinţă, însă din cauza pierderii masive de sânge, şi-a pierdut cunoştinţa şi s-a prăbuşit pe podea. Concubinul său a aşezat-o pe un pat şi a anunţat ambulanţa prin serviciul de urgenţă 112. Când au ajuns la faţa locului, medicii şi ulterior poliţiştii au fost şocaţi de imaginea de groază care li s-a înfăţişat în faţa ochilor.

Partenerul de viaţă al tinerei încerca să şteargă cu o lopată dârele de sânge pe care aceasta le lăsase prin toată gospodăria, pe pereţii şi pe pardoseala toaletei. Raportul medico-legal a stabilit că bebeluşul se născuse la termen, viu şi viabil, fiind o fetiţă. Anchetatorii au stabilit ulterior că ruperea cordonului ombilical s-a realizat spontan şi nu ca urmare a unei acţiuni a tinerei, astfel că aceasta nu a putut fi acuzată de omor.

Manuela Cătălina Buzea a avut nevoie de 10 zile de îngrijiri medicale pentru a-şi reveni din naşterea de coşmar la care s-a condamnat singură, însă femeia va primi ajutor psihiatric pentru mult timp de acum încolo pentru a-şi reveni emoţional după trauma suferită. ”Prezintă tulburare de personalitate de tip border line, discernământul său este scăzut în raport cu fapta comisă, necesită tratament medicamentos psihiatric şi consiliere psihologică în vederea stablizării emoţionale, recomandându-se aplicarea măsurii de siguranţă a obligării la tratament medical”, au stabilit medicii psihiatri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: