Încasări cu 40% mai mari la Spitalul Judeţean de Urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Judeţean o duce din ce în ce mai bine cu banii
Spitalul Judeţean o duce din ce în ce mai bine cu banii

Maternitatea aduce bani la Spitalul Judeţean. După preluarea acesteia, unitatea medicală a mărit încasările de la 800.000 la 1.300.000 de lei. Cei 1.400 de pacienţi din unităţile arondate Judeţeanului, pot spune acum că în anumite secţii sunt servicii medicale ireproşabile.

Au crescut bugetul şi încasările, iar CJ şi-a permis să facă şi investiţii în aparatură şi să reabiliteze o parte dintre secţii.
În august, când Maternitatea a devenit secţie a Spitalului Judeţean, unitatea a renegociat contractul cu Casa de Asigurări şi a reuşit să obţină un buget de 8.700.000 de lei. Mai mult, trecerea Maternităţii în subordinea Judeţeanului a adus încasări record.


„Sperăm să ajungem la un buget mai mare odată cu preluarea Maternităţii", declara Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ, după semnarea contractului.
De menţionat că la Maternitate anumite servicii se plătesc (ex: camera cu televizor costă 40 de lei pe zi). Atfel, Judeţeanul a ajuns să îşi poată achita singur utilităţile şi să nu mai aibă datorii.


Economie la utilităţi


În Maternitate au fost introduse tarife pentru saloanele de lux imediat după ce unitatea a fost reabilitată cu 6.000.000 de lei din fonduri europene şi de la Consiliul Judeţean.
„Pe mine personal mă bucură faptul că se poate naşte în condiţii de siguranţă în maternitate. Văd că s-au făcut investiţii şi, sincer, prefer să plătesc confortul din spital, dacă eu şi copilul suntem bine", ne-a declarat Maricica Neagu, o proaspătă mămică.


De menţionat că, în august, Maternitatea a fost preluată de Judeţean cu o gaură în buget de 2.200 de lei. Acum, situaţia s-a schimbat.
„Au crescut încasările de la 80.000 la 1.300.000 lei de când am preluat Maternitatea", a mai declarat preşedintele CJ.
Cheltuielile au scăzut şi odată cu externalizarea unor servicii, precum bucătăria şi spălătoria, dar şi în momentul în care, în iulie 2010, 400 de infirmieri, liftieri şi spălătorese au fost disponibilizaţi.


Aşa au rămas bani şi pentru investiţii. La finele lui octombrie, va fi inaugurat Ambulatoriul, reabilitat cu 42.000.000 lei.
„De când s-a reabilitat clădirea reuşim să facem economii la utilităţi", declara Rodica Sin, managerul Spitalului.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite