70 de copii sărmani din judeţele Galaţi şi Brăila, în tabără gratuită, timp de două săptămâni, la Viziru

70 de copii sărmani din judeţele Galaţi şi Brăila, în tabără gratuită, timp de două săptămâni, la Viziru

Imagine de la concursul de şah din tabăra de la Viziru FOTO Claudiu Trică

Toate cheltuielile aferente sunt acoperite de Parohia Viziru de Jos, cu sprijinul sătenilor şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos. Tinerii primesc în tabăra ajunsă deja la a 23-a ediţie, cazare, mâncare, dar şi programe educative şi sportive.

În satul Viziru de Jos, din judeţul Brăila, se desfăşoară în perioada 1-15 august, o nouă ediţie, a 23-a, a taberei de vară pentru tineri, organizată de preotul paroh din localitate, părintele Claudiu Trică, ajutat de întreaga comunitate (care asigură cazarea şi hrana), dar şi de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La activităţile taberei participă, pe lângă cei 30 de tineri din Centrul pilot de tineret ai parohiei Viziru, alţi 40 de tineri din mai multe sate din judeţele Galaţi şi Brăila. Tinerii sunt selectaţi după criterii sociale, după o atentă analiză, iar în tabără beneficiază, fără niciun fel de plată, de cazare, mâncare, programe educative şi sportive. De la începutul programului, în anul 1996, în tabăra de la Viziru au ajuns peste 4.000 de tineri din cele două judeţe.

Despre valorile tradiţionale

Fiecare ediţie a taberei de la Viziru şi-a propus nu doar să le dea un strop de speranţă copiilor sărmani, ci şi să le aducă în atenţie o temă principală de discuţie. Spre exemplu, tema din acest an este „Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti“.

Programul-cadru al taberei cuprinde ateliere de creaţie, cultural-artistice, de formare a liderilor şi animatorilor de grup, sportive şi recreative.

„Programul propriu-zis al taberei din acest an a constat în organizarea de jocuri şi activităţi de animare, în vederea însufleţirii relaţilor dintre tineri, mult lezate de virtual şi ieşirea din individualismul pe care îl produce virtualul în viaţa tinerilor, prin aducerea acestora către activităţi care pot însufleţi real relaţiile interpersonale”,a explicat preotul inspector Simeaon Sică Bănică, de la Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Pe 11 august, participanţii la tabără s-au întâlnit cu Înaltpreasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care după slujba religioasă a stat de vorbă cu tinerii şi le-a oferit răspunsuri la întrebările legate de misiune bisericii în epoca modernă.

„Aici la Viziru, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, de peste două decenii, în timpul postului Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, foarte mulţi copii şi adolescenţi, participă la o tabără foarte importantă pentru formarea lor ca oameni. Toate aceste lucruri bune sunt posibile prin preoţi şi învăţători buni, dar şi prin ospitalitatea, disponibilitatea şi bunătatea credincioşilor din această parohie fruntaşă”, a spus ierarhul despre proiectul admirabil şi longeviv din satul brăilean.

Programul taberei se va încheia în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu oficierea Sfintei Liturghii de hram a Bisericii din această localitate brăileană. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările