50 de persoane dintr-o comună brăileană au fost izolate la domiciliu după ce au mers la cules de usturoi într-o localitate declarată focar de COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: playtech.ro
Foto: playtech.ro

18 familii din localitatea brăileană Şuţeşti au fost plasate în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Oamenii au muncit ca zilieri în comuna buzoiană Râmnicelu, care numără circa 3.000 de locuitori şi care a fost plasată în carantină după confirmarea a 8 cazuri de COVID 19.

La doar o zi după ce toate cele 22 de persoane confirmate cu COVID-19 în judeţul Brăila au fost declarate vindecate şi externate, 50 de persoane din localitatea brăileană Şuţeşti au fost plasate în izolare la domiciliu.

Autorităţile sanitare au luat măsura în contextul în care sătenii au mers la muncă în comuna buzoiană Râmnicelu, cunoscută în România şi ca patria usturoiului. Asta în condiţiile în care cei 3.000 de locuitori ai comunei au fost plasaţi în carantină după confirmarea a 8 persoane infectate cu noul coronavirus şi după ce contacţii acestora au refuzat să fie testaţi, dar şi să rămână în izolare la domiciliu.

Medicii brăileni au declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz şi, cel puţin până acum, s-a stabilit că nicio persoană din Şuţeşti nu prezintă simptome specifice Covid-19 şi nu ar fi avut contact direct cu persoanele infectate din satul buzoian.

”În comuna Şuţeşti au fost dispuse măsuri preventive, nu avem persoane simptomatice sau contacţi ai vreunui buzoian infectat cu noul coronavirus. Sâmbătă dimineaţă am discutat cu domnul Cristi Codreanu, primarul comunei Şuţeşti, şi am convenit să îi identificăm pe toţi cei care au mers la muncă în comuna Râmnicelu din judeţul Buzău, recomandându-le să rămână în casă până vom primi concluziile epidemiologilor. Listele au fost transmise la DSP, doamna doctor Gavrilescu recomandând autoizolarea voluntară la domiciliu, ca măsură preventivă, neavând până în acest moment vreo persoană cu simptome sau date din care să rezulte că avem vreun contact al unui buzoian infectat. Primarul Codreanu a convocat o şedinţă CLSU Şuţeşti, pentru această dimineaţă, în cadrul căreia va stabili modul în care vor sprijini familiile izolate”, a declarat Cătălin Boboc, prefectul judeţului Brăila.

Pacientul-sursă al focarului din comuna Râmnicelu a fost diagnosticat duminică, 3 mai, după ce s-a prezentat la spitalul din Focşani. Bărbatul le-a spus iniţial medicilor că a răcit după ce a fost la pescuit şi abia după ce a manifestat primele simptome, a recunoscut că a mers la Suceava cu răsaduri.

Alte şapte persoane din comuna Râmnicelu au fost confirmate până acum cu COVID-19, toate fiind membri ai aceleaşi familii. Autorităţile au plasat localitatea buzoiană în carantină după ce contacţii direcţi ai bărbatului amintit au refuzat testarea, dar şi să rămână închişi în case pe o perioadă de 14 zile.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite