30 de mâncăruri europene s-au inventat la Brăila în prezenţa maestrului bucătar Petrişor Tănase

Renumitului bucătar Petrişor Tănase a predat timp de trei zile, la Brăila, cursul "Noi tendinţe în bucătăria europeană. Mese festive", la care au asistat bucătari din cinci oraşe ale ţării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcoala Naţională de Excelenţă în Industria Ospitalităţii "Bella Italia" a găzduit cursul de perfecţionare "Noi tendinţe în bucătăria europeană. Mese festive", ocazie cu care a venit la Brăila, maestrul bucătar Petrişor Tănase.

Pentru a afla secretele renumitului bucătar, au ajuns în oraşul de la Dunăre zece bucătari din Turda, Timişoara, Bacău, Galaţi şi Brăila.

Cursanţii au avut la dispoziţie un coş cu preparate (printre care erau, de exemplu, ficat de gâscă, cod, şalău, piept de raţă, fructe de mare, morcovi, ţelină, sos pesto, anason ori fructe). Din ele trebuiau sa inventeze mâncăruri.

„Prima zi a fost dedicată teoriei. Am început cu un scurt curs de comunicare şi cu teste de cunoastere a personalităţii fiecărui cursant. A urmat o scurtă istorie a bucătăriilor lumii şi apoi am vorbit despre noile tendinţe în bucătăria europeană", ne-a spus maestrul Petrişor Tănase.
El a adus în faţa cursanţilor noutăţile din domeniul gastronomic, noi stiluri de decor şi tehnici de lucru.

Cursul a continuat cu demonstraţii practice, iar bucătarii au dat tot ce aveau mai bun din ei şi au realizat noi produse culinare: muşchi de vită cu vişine confiate, şalău în crustă de măsline, piept de pui în crustă de muştar dijon sau must de ciocolată cu sos de brânzeturi şi piper roşu.

„Prin această demonstraţie am încercat să-i fac pe cursanţi să conştientizeze că dezvoltarea regională a micilor inteprinderi duce la o creştere economico - financiară şi întăreşte brandurile regionale", ne-a declarat maestrul Petrişor Tănase.

În ultima zi a cursursului s-a vorbit despre mesele festive şi s-a dat examenul practic.

Înălţimea contează şi în gastronomie

Maestrul bucătar Petrişor Tănase ne-a dezvăluit câte ceva şi despre tendinţa actuală în gastronomie. „Este un raport echilibrat între legume şi carne. Preparatele trebuie să fie aşezate pe înălţime, iar cantităţile de carne şi legume să nu fie foarte mari. Porţia trebuie să fie redusă", a mai spus Tănase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările