30 de ani de închisoare în cazul „teroristului“ de la mall care a îngrozit Brăila. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

30 de ani de
închisoare în cazul „teroristului“ de la mall care a îngrozit Brăila. „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”

Marius Valentin Parfenie Foto: Facebook/pagina personală

Marius Valentin Parfenie, tânărul de 22 de ani care a rănit 10 persoane în urma unei curse nebuneşti cu o maşină furată pe străzile din Brăila, a fost condamnat pentru trei tentative de omor, tâlhărie calificată, conducere sub influenţa alcoolului, părăsirea locului accidentului şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv, pe 18 martie, în cazul lui Marius Valentin Parfenie, tânărul de 22 de ani care a rănit 10 oameni, printre care doi copii, de 11 şi 13 ani, după o cursă nebună cu maşina prin Brăila.

Cele mai mari pedepse au fost aplicate pentru infracţiunile de tentativă de omor, respectiv 20, 12 şi 10 ani închisoare, iar în urma contopirii pedepselor s-a ajuns la peste 33 de ani închisoare. Având în vedere că pedeapsa principală rezultată în urma cumulului de infracţiuni depăşea maximum general al pedepsei închisorii de 30 de ani, instanţa a dispus ca Parfenie să execute 30 de ani de închisoare.

Tânărul a îngrozit comunitatea din Brăla prin faptele pe care le-a comis. Pe 11 noiembrie 2018, a furat un autoturism în zona localităţii brăilene Cazaşu, în timp ce făcea un test cu acesta, împreună cu proprietarul, chipurile pentru a o cumpăra. La un moment dat, în apropiere de Brăila, el l-a atacat pe proprietar - Marian Sava, de 42 de ani, din Cazaşu - cu un cuţit, l-a rănit şi l-a aruncat din maşină.

În cursa nebunească cu maşina, a lovit în plin doi pietoni care aşteptau autobuzul în staţia din apropierea Grădinii Zoologice, apoi şi-a continuat drumul până la mall-ul din Brăila, unde a încercat pur şi simplă să pătrundă în clădire.

După trei tentative eşuate, a izbit maşina în nişte stâlpi de protecţie de beton, intrând apoi în mulţimea din faţa mall-ului şi rănind şapte persoane. Toţi au fost transportaţi la spital cu tramatisme craniene şi toracice, dar din fericire niciuna dintre victime nu a decedat.

Dat jos din maşina cu care intrase în plin în mulţime de către o serie de martori curajoşi, individul a început să strige că „Trebuie să curgă sânge în ţara asta”. Apoi a insistat, în timp ce era ţinut de martori la pământ, că „Plâng copiii în ţara asta!”. Momentul a fost filmat de un martor, fiind apoi distribuit de sute de ori pe Facebook.

Analizele efectuate la Institutul Naţional de Medicină Legală Iaşi au scos în evidenţă faptul că tânărul nu consumase droguri în ziua atacului, dar băuse o cantitate apreciabilă de alcool înainte de a  semăna groază printre brăileni, medicii stabilind că avea o alcoolemie de 1,25 mg/l la mie alcool pur în aerul expirat, mult mai mare decât cea care a reieşit iniţial în urma testării alcoolscopice, de doar 0,37 mg/l.

Specialiştii Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” Bucureşti au concluzionat ulterior, în urma unei expertize psihiatrice, că Marius Valentin Parfenie, are discernământul păstrat şi nu suferă de vreo problemă psihică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: