219 patrule de siguranţă publică vor fi organizate pe parcursul minivacanţei de Sfânta Maria. Recomandările poliţiştilor pentru a vă feri de hoţi

219 patrule de
siguranţă publică vor fi organizate pe parcursul minivacanţei de Sfânta Maria. Recomandările
poliţiştilor pentru a vă feri de hoţi

Foto: arhivă Adevărul

Pe tot parcursul minivacanţei de Sfânta Maria, peste 500 de poliţişti vor fi  la datorie în judeţul Brăila. Oamenii legii vor acţiona vor acţiona la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea  Zilei Marinei.

În perioada 15-18 august, la nivelul judeţului Brăila, se vor afla la datorie, în fiecare zi, 125 de poliţişti de la ordine publică, rutieră, transporturi, de la structurile de intervenţie rapidă, investigaţii criminale, precum şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, pentru ca cetăţenii să se bucure în siguranţă de timpul liber.

”În această perioadă, vor fi organizate 219 patrule de siguranţă publică, dintre care 27 pedestre şi 192 auto. Poliţiştii brăileni vor fi prezenţi în stradă, zilnic, şi vor acţiona la manifestările religioase, evenimentele cultural-artistice şi ceremoniile militare prilejuite de sărbătorirea  Zilei Marinei, la care se estimează că va participa un număr mare de persoane”, a declarat subinspectorul Laura Belciugan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, 90 de poliţişti rutieri vor acţiona pe tronsoanele de drumuri naţionale, utilizând, zilnic, 6 aparate radar. O atenţie deosebită va fi acordată arterelor rutiere ce converg către litoral şi zonele muntoase.

De asemenea, în zilele următoare, poliţiştii de la transporturi vor avea în atenţie trenurile de călători, staţiile şi triajele de cale ferată, pentru combaterea tâlhăriilor, furturilor de/din bagaje şi din buzunare.

Pentru a vă bucura de timpul liber şi sărbătoarea religioasă, poliţiştii vă recomandă:

-În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult, fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale;

-Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere;

-Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului;

-În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment;

-Nu lăsaţi în autoturism, la vedere, bunuri de valoare. Atenţie: bagajele sau genţile păstrate în maşină, chiar dacă nu conţin valori, pot atrage hoţii întrucât aceştia nu ştiu ce se află în interior.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: