216 poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri vor asigura paza şi protecţia a 276 de secţii de votare din judeţul Brăila

216 poliţişti, jandarmi,
poliţişti de frontieră şi pompieri vor
asigura paza şi protecţia a 276 de secţii de votare din judeţul Brăila

Foto: www.digi24.ro

În perioada 25-26 mai, în intervalul orar 18,00-06,00, 128 de poliţişti, 52 de jandarmi, 21 de poliţişti de frontieră şi 10 reprezentanţi de la I.S.U Brăila vor asigura paza şi protecţia a 276 de secţii de votare din totalul celor 280 constituite pe raza judeţului Brăila, iar pentru restul secţiilor de votare dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică, 26 mai, 166 de poliţişti, alături de 128 de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. 

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 51 de poliţiştii vor fi constituiţi în echipe operative, alături de luptători pentru acţiuni speciale şi echipe operative de specialişti.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 37 efective de jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Brăila va avea în responsabilitate 95 de secţii de votare dispuse în 52 de locaţii, unde, vor fi prezenţi peste 52 de jandarmi. Pentru un plus de siguranţă, vor fi constituite şi rezerve de intervenţie, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situaţia o va impune.

Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

67 de pompieri asigură desfăşurarea în bune condiţii a alegerilor membrilor din România în Parlamentul European şi a referendumului naţional. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile ce vizau apărarea împotriva incendiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: