Zeci de botoşăneni au ajuns la spital, muşcaţi de maidanezi

Zeci de botoşăneni au ajuns la spital, muşcaţi de maidanezi

Câine agresiv FOTO Adevărul

De la începutul anului în fiecare zi câte un botoşănean cade victimă maidanezilor. Peste 40 de persoane au ajuns la Unitatea de Primirea a Urgenţelor după ce au fost muşcaţi de câini. Şefii de la Spitalul Judeţean susţin că în ritmul acesta ajung la sapă de lemn până la sfârşitul anului cu banii daţi pe dozele de vaccin antirabic şi tratamentul aferent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Medicii de la Spitalul Judeţean susţin că de la începutul anului şi până în prezent nu au a fost nicio zi fără un pacient muşcat de câini. 

O parte dintre aceştia au fost muşcaţi doar de mână sau picior în timp ce alţii au avut nevoie de zile de internare rănile fiind grave. ” În primele două luni au avut nevoie de îngrijiri medicale, 65 de persoane care s-au prezentat la spital cu plăgi muşcate. Dintre aceştia 46 de pacienţi au fost muşcaţi de câini. Au fost trimişi la Secţia de Boli Infecţioase petnru tratament cu vaccin antirabic”, a precizat Ioan Asaftei,purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean”Mavromati” Botoşani. 

Majoritatea botoşăenilor internaţi în spital din cauza maidanezilor sunt  din municipiul Botoşani. Tratamentul unui pacient muşcat de maidanez este însă foarte scump. ”Costul pentrut tratament este de 416 lei de persoană pentru cinci zile cu antitetanos şi antirabice”, susţine Viorel Iliuţă, directorul Spitalului Judeţean ”Mavromati”. 

 Şefii de la Primăria Botoşani susţin că după campania de strângere a maidanezilor de la sfârşitul anului trecut au mai rămas doar exemplare izolate, fără să mai fie vorba de haite libere pe străzi.
 
citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: