VIDEO Pericolul de la graniţele României. Torentul uriaş care se îndreaptă către nordul extrem al ţării

VIDEO Pericolul de la graniţele României. Torentul uriaş care se îndreaptă către nordul extrem al ţării

Apele au rupt digurile în Ucraina FOTO Shutterstock (arhiva)

Un pericol uriaş se apropie de graniţa României. Apele dezlănţuite ale Prutului au rupt deja mai multe diguri în Ucraina şi au făcut prăpăd. Torentul uriaş de apă se îndreaptă către satele din nordul ţării noastre provocând îngrijorare în rândul autorităţilor şi localnicilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prutul s-a dezlănţuit pe teritoriul Ucrainei, după precipitaţiile din ultima perioadă. Viitura a rupt deja mai multe diguri şi a făcut ravagii în apropierea graniţei cu România. Mai mult decât atât, aşa cum arată şi autorităţile, torentul de apă se îndreaptă către nordul României, mai precis către judeţul Botoşani. 

Stânele, balastierele şi o parte a localnicilor au fost deja evacuaţi, iar pompierii au pregătit sacii cu nisip şi corturi improvizate pentru cei care au putea rămâne fără case. Localnicii stau cu frica-n sân mai ales că au experienţa anului 2008 şi a inundaţiilor catastrofale de atunci. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările