VIDEO Pericolul de la graniţele României. Torentul uriaş care se îndreaptă către nordul extrem al ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pericol uriaş se apropie de graniţa României. Apele dezlănţuite ale Prutului au rupt deja mai multe diguri în Ucraina şi au făcut prăpăd. Torentul uriaş de apă se îndreaptă către satele din nordul ţării noastre provocând îngrijorare în rândul autorităţilor şi localnicilor.

Prutul s-a dezlănţuit pe teritoriul Ucrainei, după precipitaţiile din ultima perioadă. Viitura a rupt deja mai multe diguri şi a făcut ravagii în apropierea graniţei cu România. Mai mult decât atât, aşa cum arată şi autorităţile, torentul de apă se îndreaptă către nordul României, mai precis către judeţul Botoşani. 

Stânele, balastierele şi o parte a localnicilor au fost deja evacuaţi, iar pompierii au pregătit sacii cu nisip şi corturi improvizate pentru cei care au putea rămâne fără case. Localnicii stau cu frica-n sân mai ales că au experienţa anului 2008 şi a inundaţiilor catastrofale de atunci. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum poţi cere despăgubiri în caz de inundaţii şi ce sume poţi primi

Cel puţin trei morţi, sute de persoane evacuate şi mii de case inundate în vestul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite