Unde merg botoşănenii în weekend?

Unde merg botoşănenii în weekend?

Sportul remodelează corpul şi este benefic sănătăţii

Botoşănenii care vor să-şi întreţină condiţia fizică sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă“, de pe Bulevardul Mihai Eminescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă
Petreceri în cluburi
Botoşănenii dornici de distracţie sunt aşteptaţi sâmbătă în cluburile din municipiu. Tinerii vor avea parte de petreceri de la care nu vor lipsi animatoarele. Atmosfera va fi întreţinută de DJ renumiţi.

Vineri
Karaoke la Up Caffe
Tinerii care vor să intre pentru câteva minute în pielea vreunei vedete sunt aşteptaţi să-şi încerce talentul muzical în această seară, după ora 21.oo, la Up Caffe. Aici, amatori de karaoke au la dispoziţie sute de cântece.

Duminică
Tenis de masă la Shogun
Cei care doresc să-şi petreacă timpul într-un mod plăcut pot alege clubul Shogun. Pentru doar 10 lei, puteţi  închiria o masă de tenis, timp de o oră. Cei care vor să joace tenis peste trei ore, beneficiază de reduceri.

„Bruno“ rulează la Cinema Unirea 
Cinefilii sunt aşteptaţi sâmbătă la o comedie scandaloasă în regia lui Larry Charles. Este vorba de filmul „Bruno“, care prezintă povestea unui fashion reporter gay care şi-a propus să ajungă cel mai celebru austriac de la Hitler încoace. Actorul Sacha Barin Cohen îi dă viaţă personajului Bruno, care, dornic să cunoască celebritatea mondială, ajunge la Hollywood, după ce emisiunea cu care se făcuse cunoscut în Austria a fost scoasă din grila de programe. Filmul rulează la Cinema Unirea, la orele 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00 şi 22.00. Un bilet costă 6 lei.

Condiţia fizică se întreţine la Polivalentă
Botoşănenii care vor să-şi întreţină condiţia fizică sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă“, de pe Bulevardul Mihai Eminescu. Aici, doritorii pot găsi condiţiile şi aparatura necesară pentru a-şi transforma corpul într-unul de invidiat. Adepţii fitness-ului trebuie să scoată din portofel 10 lei pentru două ore de mişcare. Cei care vor să profite de toate dotările oferite de Sala Polivalentă, sunt aşteptaţi zilnic, între orele 8.00 şi 22.00.

Cocktail Special
Surprinde-ţi musafirii cu o băutură fină! Gazdele care vor să-şi impresioneze oaspeţii au la dispoziţie o reţetă de cocktail delicioasă. Pentru prepararea băuturii aveţi nevoie de 20 ml vodka, 20 ml lichior de portocale, 20 ml suc de lămâie, 100 ml apă minerală şi 4 cuburi de gheaţă. Acestea sunt ingredientele care odată amestecate vă garantează că musafirii vor fi mai mult decât încântaţi. Cocktail-ul Special este o combinaţie reuşită de fructe cu alcool, ce are un gust delicios şi fin. Se prepară foarte uşor şi într-un timp scurt astfel încât puteţi  petrece mai multe momente în compania invitaţilor.

Festival de datini şi obiceiuri la Sindicate


„Aşa cum a intrat în tradiţia Centrului Judeţean de Creaţie, fiecare sfârşit de an aduce şi invitaţi la acest festival de datini şi obiceiuri. Faţă de alte judeţe, care s-au legat de motivul crizei, noi păstrăm tradiţia şi chiar mai mult, anul acesta, avem invitate 20 de formaţii din judeţ şi cinci formaţii din ţară“, a declarat Ion Ilie, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. Botoşănenii vor putea observa, în acest weekend, formaţii din zone extrem de pitoreşti din punct de vedere al tradiţiilor de sărbători, cum ar fi Maramureş şi Argeş. De asemenea, nu vor lipsi vestiţii urşi de la Bacău. „Frumuseţea acestei părţi din nordul ţării a rămas şi sper ca şi de acum înainte aceste tradiţii să fie păstrate, să fie promovate. Formaţiile din Botoşani vor merge şi la manifestări similare din alte judeţe. Asta înseamnă  că  obiceiurile din zona noastră sunt apreciate“, a adăugat Ion Ilie.

Parada porturilor

Ca în fiecare an, festivalul va debuta cu o paradă a porturilor şi obiceiurilor de iarnă. Îşi vor demonstra măiestria sute de participanţi care vor mărşălui pe străzi. Parada va începe la ora 9.30, alaiul pornindu-se din faţa Şcolii Populare de Artă.

După ce vor defila, formaţiile se vor opri în jurul orei 10.30 la Casa de Cultură a Sindicatelor. „În ultimii ani nu am lipsit de la acest festival. Merg cu copii şi sunt şi ei fascinaţi de costume şi obiceiuri“, a spus Victoria Ungureanu,  încântată de festival.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: