Un pacient de 70 de ani s-a internat la Cardiologie cu un pistol ascuns în sacoşă. Bărbatul, diagnosticat cu o tulburare psihotică gravă, are permis de port-armă

Un pacient de 70 de ani s-a internat la Cardiologie cu un pistol ascuns în sacoşă. Bărbatul, diagnosticat cu o tulburare psihotică gravă, are permis de port-armă

Poliţiştii chemaţi să intervină la Spitalul Botoşani. FOTO: Oana Şlemco

Un bărbat de 70 de ani din Vatra Dornei, judeţul Suceava, a mers în judeţul Botoşani să-şi viziteze un frate. Musafirului i s-a făcut rău şi a fost transportat la Spitalul de Urgenţe Mavromati, unde medicii au decis să-l interneze în Secţia de Cardiologie. Fiica septuagenarului a sunat la 112 când a găsit în sacoşa tatălui său un pistol şi un briceag.

Bărbatul din Vatra Dornei s-a dus într-o localitate rurală din Botoşani ca să-şi viziteze un frate. La un moment dat, i s-a făcut rău şi rudele l-au dus la spital. Septuagenarul n-a plecat de acasă până când nu şi-a luat cu el o sacoşă.

Medicii de la Spitalul de Urgenţe Mavromati l-au consultat şi l-au internat în Secţia de Cardiologie. În perioada spitalizării, pacientul nu s-a manifestat agresiv. Fiica acestuia a aflat că este spitalizat şi a venit să-l viziteze. Când a ajuns în salon, a observat că bătrânul avea în sacoşă un pistol cu bile şi un briceag. Femeia s-a speriat şi a sunat la 112, motivând că tatăl ei avea o afecţiune psihică. Culmea este că bărbatul are permis de port-armă.

„A venit în vizită la un frate, în mediul rural şi, aseară (nr.10 septembrie), datorită fenomnului de decompensare s-a adresat în UPU. Medicul de gardă a considerat că trebuie internat. Un pacient care nu a pus niciun fel de problemă din punct de vedere psihiatric. Astăzi (n.r. - 11 septembrie), fiica dumnealui i-a găsit un pistol cu bile şi un briceag. 

Din câte am înţeles din discuţia cu fata dumnealui, este diagnosticat cu tulburare psihotică pe fenomen de demenţă mixtă din martie 20016. Este cu tratament. Din momentul diagnosticării, familia a anunţat Poliţia că el nu mai este capabil să poartă armă. Precum vedeţi, nu s-a întâmplat nimic. Fata spune că inclusiv cei de la Neurologie de la Vatra Dornei au anunţat Poliţia”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie. 

Medicul Bogdan Alexandroaie. FOTO: Oana Şlemco

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Corina Dumitraş, susţine că poliţiştii din Vatra Dornei nu au fost informaţi cu privire la afecţiunea psihică a septuagenarului şi din acest motiv nu au luat măsuri cu privire la suspendarea permisului de port-armă. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani spun că bătrânul din Vatra Dornei nu a provocat scandal şi că nu s-a folosit de pistol. Cu toate acestea pentru că şi-a luat arma cu el la spital, suceveanului i-a fost anulat permisul de port armă şi a fost şi sancţionat. ”Pacientul nu a provocat scandal şi nu s-a folosit de arma respectivă. A fost luată măsura ridicării armei în cauză iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea regimului armelor, cu sancţiunea complementară a anulării permisului de port armă pentru o perioadă de doi ani”, a precizat Maria Carp, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: