Un candidat la europarlamentare şi-a sfidat şefii de partid. A votat la referendum, deşi i s-a cerut să nu o facă. „E alegerea mea proprie“

Un candidat la europarlamentare şi-a sfidat şefii de partid. A votat la referendum, deşi i s-a cerut să nu o facă. „E alegerea mea proprie“

Eduard Luca a votat la Referendum FOTO botosaneanul.ro

Un candidat ALDE la europarlamentare a votat la Referendumul pentru Justiţie, deşi şefii partidului i-au sfătuit pe toţi liberal-democraţii să nu ridice buletinul de vot. Este vorba despre Eduard Luca, un avocat din Botoşani, candidat pe listele ALDE la europarlamentare. Tânărul avocat spune că aşa i-a dictat conştiinţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Eduard Luca, un tânăr avocat din Baroul Botoşani, candidat ALDE la europarlamentare a sfidat voinţa şefilor de partid şi a votat la Referendumul pentru Justiţie. Şi asta în condiţiile în care săptămâna trecută, sosit în vizită la Botoşani, Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, i-a sfătuit pe membrii de partid şi pe simpatizanţi să nu ridice buletinele de vot pentru Referendum şi să nu voteze. În sală, lângă Tăriceanu, se afla şi Eduard Luca. 

”Nimeni nu poate fi constrâns să voteze sau nu”
 
Avocatul botoşănean a fost primul politician ajuns la urne în această dimineaţă. Acesta a votat în municipiul Botoşani, la secţia de vot la care era arondat. În faţa jurnaliştilor a recunoscut că a votat şi pentru referendum, chiar dacă şeful de partid i-a îndemnat pe el şi pe ceilalţi membri de partid să nu o facă.
 
”Mi-am exprimat această dorinţă de vot din dorinţa de a schimba ceva şi la nivelul sistemului de justiţie pe care îl cunosc foarte bine de ani de zile, din anii de activitate pe care i-am avut în cadrul Baroului Botoşani. Votul este unul personal, este liber consimţit şi nimeni nu poate fi constrâns să voteze sau să nu voteze într-un anume mod, e alegerea mea proprie”, a precizat pentru botosaneanul.ro, avocatul Eduard Luca. Ceilalţi membrii ai Biroului Teritorial ALDE au refuzat să voteze la referendum. Eduard Luca, a intrat recent în politică şi este şeful Organizaţiei de Tineret din cadrul ALDE Botoşani.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: