Trei tineri care au jefuit şi bătut cinci femei pe stradă, reţinuţi de poliţişti

Trei tineri care au jefuit şi bătut cinci femei pe stradă, reţinuţi de poliţişti

FOTO Arhiva Adevarul

Trei tineri care au jefuit şi agresat pe stradă cinci femei din municipiul Botoşani, una dintre victime având 92 de ani, au fost reţinuţi de poliţişti pentru tâlhărie calificată.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Cei trei tineri care au jefuit şi agresat pe stradă cinci femei din municipiul Botoşani, una dintre victime având 92 de ani, au fost arestaţi preventiv pentru tâlhărie calificată, a decis Judecătoria Botoşani.

Magistraţii Judecătoriei Botoşani au admis propunerea de arestare preventivă, pentru tâlhărie calificată, a celor trei tineri acuzaţi că au jefuit şi agresat cinci femei din municipiul Botoşani, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, Nicoleta Arpinte. Doi dintre aceştia sunt recidivişti şi au condamnări în străinătate, a menţionat sursa citată. Decizia nu este definitivă, iar cei trei au contestat-o deja.

Primele două femeie au fost atacate de tineri în după-amiaza zilei de 14 decembrie, iar celelalte trei, a doua zi, după lăsarea întunericului. În toate cazurile este vorba despre femei din municipiul Botoşani de peste 40 de ani, cea mai în vârstă având 92 de ani, toate atacate din spate, fără să îi poată vedea pe agresori, şi în zone în care nu există camere de supraveghere.

Una dintre victime a fost urmărită în scara blocului şi bătută, în timp ce alta a fost agresată în faţa porţii casei sale, toate, însă, fiind lovite cu o violenţă ieşită din comun şi nejustificată, potrivit sursei citate. Tinerii au furat de la femei cercei, verighete, două telefoane mobile, câteva carduri bancare şi o sumă mică de bani, a mai menţionat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Cei trei au fost reţinuţi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, după ce au comis o altă înfracţiune în judeţul Suceava, ei fiind identificaţi cu greutate deoarece locuiesc în Dorohoi, iar tâlhăriile pentru care erau căutaţi au fost comise în Botoşani. În faţa anchetatorilor, aceştia au recunoscut faptele de care sunt acuzaţi, însă fiind audiaţi separat, fiecare a declarat că a fost prezent dar că ceilalţi au comis tâlhăriile.

”Sunt trei tineri din Dorohoi. Unul dintre ei, în vârstă de 20 de ani, nu are antecendente penale, ceilalţi, însă, au comis mai multe infracţiuni, inclusiv în perioada în care au fost minori”, a declarat, pentru News.ro, Nicoleta Arpinte, purtător de cuvânt al Parchetului de lângă Judecătoria Botoşani.

Tinerii sunt acuzaţi de tâlhărie calificată, iar în cursul zilei de sâmbătă vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

CITITI SI

Teroare în nordul României. În ultimele 48 de ore cinci femei au fost jefuite şi bătute cu bestialitate. Fiul unei victime a pus recompensă pe capul făptaşilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: