Trei administratori de firme din Botoşani, cercetaţi pentru evaziune fiscală de aproape 2,7 milioane de lei

Trei administratori de firme din Botoşani, cercetaţi pentru evaziune fiscală de aproape 2,7 milioane de lei

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproape 2,7 milioane de lei. FOTO: Arhivă Adevărul

Poliţiştii au făcut, sâmbătă, percheziţii la locuinţele administratorilor unor firme din Botoşani suspectaţi că au vândut materiale de construcţii şi produse agricole fără să înregistreze veniturile realizate, prejudiciul produs bugetului de stat fiind de aproape 2,7 milioane de lei, potrivit IGPR.

Ştiri pe aceeaşi temă

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii de la investigarea fraudelor din IPJ Botoşani, la locuinţele celor trei administratori, din comuna Ciurea, judeţul Iaşi, pentru a ridica documente contabile sau alte înscrisuri pentru probarea activităţii infracţionale, arată Mediafax.

"În fapt, cele trei persoane, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Botoşani, sunt suspectate că, în perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2011, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat, prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de materiale de construcţii, produse agricole şi alte categorii de mărfuri", se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Administratorii firmelor sunt suspectaţi şi că au retras din conturile bancare banii încasaţi din vânzarea mărfurilor, cu scopul declarat al efectuării unor achiziţii de deşeuri feroase şi neferoase, pentru care au folosit la unităţile bancare documente fictive.

"De asemenea, în aceeaşi perioadă, suspecţii nu ar fi declarat cu exactitate sediul societăţii, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor şi a inspecţiei financiare, iar la scurt timp au cesionat societatea în mod formal, în favoarea unei alte persoane, către care nu au transmis însă niciun document de evidenţă contabilă", a precizat Poliţia Română.

Potrivit Mediafax, prejudiciul produs de cele trei persoane a fost estimat la 2.690.000 de lei. La percheziţii au participat şi poliţişti ai Serviciilor pentru Acţiuni Speciale Botoşani şi Iaşi. Acţiunea a fost prijinită de Direcţia de Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

CITIŢI ŞI

16 vâlceni au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală

VIDEO Percheziţii în judeţul Olt la suspecţi de evaziune fiscală cu ţigări

UE şi evaziunea fiscală. Unde se termină drepturile noastre?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările