Tentativă de crimă urmată de suicid: un vânător şi-a luat zilele, după ce şi-a împuşcat soţia abia venită din străinătate

Tentativă de crimă urmată de suicid: un vânător şi-a luat zilele, după ce şi-a împuşcat soţia abia venită din străinătate

Soţia vânătorului  a fost adusă cu ambulanţa la spital FOTO botosaninecenzurat

Un botoşănean pasionat de vânătoare s-a sinucis după ce aproape şi-a executat soţia cu arma pe care o avea în casă. Femeia, deşi a fost rănită grav, a supravieţuit şi a fost transportată la Spitalul Judeţean din Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Duminică seară, un botoşănean de 52 de ani din satul botoşănean Şendriceni şi-a împuşcat soţia cu arma de vânătoare pe care o avea în casă, după care şi-a tras un cartuş în piept. Dacă în cazul bărbatului, a fost constatat doar decesul, femeia a supravieţuit şi a fost transportată în stare gravă, cu un echipaj SMURD, la Spitalul Judeţean din Botoşani. 
 
Motivele tragediei de la Şendriceni sunt încă neelucidate. Se ştie doar că bărbatul era un vânător înrăit şi avea o puşcă pe care o ţinea în casă. Soţia acestuia în vârstă de 42 de ani, muncea în străinătate. Femeia a venit ieri acasă să petreacă sărbătorile. 
 
După ce s-au revăzut cei doi soţi s-ar fi certat de la o datorie neplătită de bărbat unei cunoştinţe. Se bănuie că ar fi însă motive mult mai serioase la mijloc, odată ce bărbatul a cedat nervos, a pus mâna pe puşcă şi a tras asupra soţiei. Femeia a fost doborâtă de un cartuş ce a izbit-o în umăr. După ce şi-a împuşcat soţia vânătorul din Şendriceni şi-a lipit ţeava armei de piept şi s-a împuşcat în inimă. A murit pe loc. Soţia acestuia deşi a pierdut mult sânge, a supravieţuit, fiind supusă unei intervenţii chirugicale.
 
Potrivit anchetatorilor, duminică seară între cei doi soţi a izbucnit un conflict după ce femeia, Geta Moruzi, care se întorsese recent din Italia, i-a reproşat bărbatului că ar fi cheltuit banii pe care ea îi trimisese acasă pentru a plăti nunta fiului lor, care urma să aibă loc în 2015.

Procurorii spun că în primă fază au intervenit vecinii pentru a încerca să oprească cearta, iar la un moment dat bărbatul, Stelian Moruzi, a mers într-o cameră, de unde s-a întorsc cu o armă de vânătoare cu care şi-a împuşcat soţia.

”Bărbatul deţinea legal două arme de vânătoare. În jurul orei 19.00 a început conflictul dintre soţi, bărbatul a plecat într-o altă cameră, unde ţinea armele, apoi s-a întors şi a tras un foc de armă asupra soţiei. Vecinii au sunat la 112“, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Iaşi, procurorul Aurel Simion, citat de Mediafax.

La scurt timp, bărbatul s-a sinucis, împuşcându-se cu aceeaşi armă de vănătoare.
 
Conform sursei citate, echipajul medical care a ajuns la faţa locului l-a preluat întâi pe bărbat să îl transporte la spital, fără să ştie de soţia acestuia, care era rănită în casă.

”L-au găsit pe el în zăpadă, l-au luat şi l-au dus la Dorohoi, apoi ambulanţa a fost solicitată din nou. Soţia a fost transportată iniţial la Dorohoi, acum este la Iaşi. În cazul bărbatului se face acum autopsia, cauza morţii fiind o plagă împuşcată în zona inimii“, a adăugat procurorul Aurel Simion.

Luni, femeia a fost transferată în stare critică la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

”Pacienta avea un hemotorax bilateral, adică sângerare internă în zona toracică provocată de plaga împuşcată şi o plagă în zona coloanei cervicale, unde au fost depistate frgamente de alice. Pacienta este în comă indusa, este intubată şi ventilată mecanic“, a declarat Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU SMURD de la Spitalul ”Sfântul Spiridon“ din Iaşi.

Reprezentanţii Spitalului de Neurochirurgie spun că au reuşit să o stabilizeze pe femeie, însă aceasta este în continuare intubată.

”Dacă vom reuşi să o salvăm, va fi cu preţul unei paralizii. Are şi un hemotorax care a fost drenat şi acum este plină de alice. Va mai trebui operată, va trebui să o închidem astăzi, se va întruni o comisie interdisciplinară. Suntem rezervaţi în privinţa diagnosticului, ne vom pronunţa după ce va fi detubată“, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, Marius Dabija.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: