Tânăra bolnavă de meningită din Botoşani a venit cu virusul din altă ţară. Este tratată intensiv cu antibiotice

Tânăra bolnavă de meningită din Botoşani a venit cu virusul din altă ţară. Este tratată intensiv cu antibiotice

Tânăra a fost internată pe secţia de boli infectioase FOTO monitorulbt.ro

Autorităţile sanitare din Botoşani sunt în alertă. O tânără de 16 ani venită din Italia a fost diagnosticată cu meningită. Tânăra se află în momentul de faţă internată în spital şi primeşte tratament cu antibiotice.

Ştiri pe aceeaşi temă

O adolescentă de 16 ani originară din Botoşani a fost depistată în acest weekend cu meningită meningococică. Confirmarea acestei boli a venit abia ieri iar tânăra se află internată pe Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean ”Mavromati” şi urmează tratament cu antibiotice. Fata a venit la spital acuzând simptome extreme şi dureri puternice de cap.

 
 A fost internată iar la analize a fost confirmat diagnosticul de meningită. Fata este din Botoşani dar trăieşte cu părinţii în Italia şi s-a întors pentru vacanţa de Paşte în România. Este al doilea caz apărut în România, după ce în urmă cu câteva zile o tânără de 18 ani din Bucureşti a fost ucisă de meningită. Deocamdată starea fetei din Botoşani este stabilă. ” Avem o suspiciune în investigaţie, care nu face parte dintr-o comunitate locală. Este o persoană venită în vizită şi este în investigaţie. Este cetăţean român, dar nu este rezident în România, aşa că nu se pune problema unui focar local. Au fost identificaţi toţi contacţii, s-au luat toate măsurile necesare”, a precizat medicul epidemiolog Irina Alecu. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: