Se redeschid şcolile la Botoşani. Care sunt cele trei scenarii ce trebuie respectate

Se redeschid şcolile la Botoşani. Care sunt cele trei scenarii ce trebuie respectate

Şcolile din Botoşani se redeschid parţial FOTO stiri,botosani.ro

De luni se redeschid şcolile şi în judeţul Botoşani. Conform oficialilor de la Inspectoratul Şcolar unităţile de învăţământ vor funcţiona după cele trei scenarii epidemiologice. Majoritatea sunt în scenariul verde.

Ştiri pe aceeaşi temă

De luni, 8 februarie, se redeschid şcolile şi în judeţul Botoşani, iar elevii se vor reîntoarce în clase. Aşa cum anunţă şi şefii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean redeschiderea şcolilor se face în funcţie de scenariile anunţate deja de autorităţile centrale pentru funcţionare în condiţii de pandemie. 

Astfel în zonele cu o incidenţă a infectării cu SARS COV 2 de sub 1 la mia de locuitori va fi aplicat scenariul verde, adică toţi elevii vor fi prezenţi la cursuri. Scenariul galben va fi aplicat şcolilor din localităţile unde incidenţa este sub 3 la mia de locuitori iar în acest caz vor veni în sălile de clasă doar elevii de clasele primare şi cele finale, adică a VIII a şi a XII a, restul rămânând pe sistemul online.

 În scenariul roşu, în localităţi cu o incidenţă de peste trei la mia de locuitori vor veni la şcoală doar preşcolarii şi copiii de clasele primare, restul rămânând pe schema învăţământului online. În judeţul Botoşani cele mai multe şcoli vor funcţiona după scenariul verde. În scenariul galben se încadrează 15 localităţi, printre care şi municipiile Botoşani şi Dorohoi, oraşul Săveni dar şi comune precum Curteşti, Coşula sau Mihai Eminescu. În fine, în scenariul roşu sunt şcolile din comuna Corni iar în Havârna,comună carantinată va fi doar învăţământ online. 


Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările