Rupere de nori în judeţul Botoşani. Apele ieşite din matcă au făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor

Rupere de nori în judeţul Botoşani. Apele ieşite din matcă au făcut prăpăd în gospodăriile oamenilor

Pompierii au intervenit pentru gospodăriile inundate FOTO botosaneanul.ro

Ploile torenţiale de marţi seara au potopit comunele din judeţul Botoşani. În câteva localităţi precum Todireni, Călăraşi, Lunca sau Hlipiceni pâraiele umflate au inundat curţile oamenilor, fiind necesară intervenţia pompierilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

După avertizarea de cod roşu a Agenţiei Naţionale de Meteorologie, la Botoşani a avut loc o adevărată rupere de nori cu ploi torenţiale şi furtuni. Dacă furtuna nu a provocat pagube, precipitaţiile abundente au mărit debitul pâraielor şi inevitabilul s-a produs. Apele au ieşit din matcă şi au inundat câmpuri agricole, dar şi curţile oamenilor. În satul Cerneşti, apele au măturat şi drumurile, o familie rămânând în maşina surprinsă de viitură. 

Cea mai gravă situaţie a fost înregistrată în comunele Hlipiceni, Todireni, Lunca şi Călăraşi, acolo unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru a scoate apa din curţile oamenilor. Mai multe gospodării au fost inundate, iar drumurile măturate de ape. Ploile s-au oprit însă şi oamenii speră ca apele să se retragă în matcă. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: