Rugby-iştii români şi spanioli şi-au împărţit pumni şi picioare într-un club. Care a fost motivul scandalului

Rugby-iştii români şi spanioli şi-au împărţit pumni şi picioare într-un club. Care a fost motivul scandalului

Meci de rugby între România şi Spania FOTO botosaneanul.ro

Rugby-iştii care joacă în naţionalele Spaniei şi României s-au bătut pe viaţă şi pe moarte într-un club din Botoşani. Conflictul a avut loc după o partidă disputată în cadrul Rugby Europe Championship, sâmbătă la Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sâmbătă, naţionala de rugby a României a întâlnit naţionala Spaniei într-un meci contând pentru cea de-a treia rundă a Rugby Europe Championship. Partida a avut loc la Botoşani, pe stadionul Municipal şi s-a încheiat cu victoria ”Stejarilor”. Meciul spectaculos a fost însă umbrit de incidentele apărute după meci între sportivii celor două naţionale. Rugby-iştii spanioli şi români şi-au împărţit pumni şi picioare într-un club din Botoşani, la miezul nopţii. Din cauza incidentelor clubul a fost evacuat.

 
Bătaie la beţie între spanioli şi români
 
Incidentul ar fi avut loc într-un club din Botoşani, puţin după ora 1.47, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Mai bine de 30 de rugbyşti ai ambelor naţionale au petrecut în aceeaşi locaţie. La un moment dat, din cauza consumului de alcool, patru rugby-işti români şi trei spanioli au început să se jignească reciproc şi să-şi arunce replici acide. Cearta a degenerat în bătaie, cele două grupuri împărţindu-şi pumni şi picioare. Conflictul a fost deosebit de violent, bodyguarzii localului fiind nevoiţi să pulverizeze spray lacrimogen şi să evacueze clubul. Conflictele dintre români şi spanioli ar fi fost mai vechi pe fondul unor acuze la adresa unui arbitru francez care a condus la centru partida directă dintre Spania şi România în 2018 pierdută de tricolori, dar şi nemulţumirile spaniolilor în legătură cu modul de arbitraj al unui român într-o partidă pierdută de iberici cu naţionala Belgiei. 
 
Poliţia şi Federaţia s-au sesizat
 
După incident nu a avut nimeni nevoie de îngrijire medicală şi nici nu a fost depusă vreo plângere la Poliţie. Cu toate acestea Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani s-a sesizat din oficiu şi a început cercetările în acest caz. Totodată reprezentanţii Federaţiei Române de Rugby şi-au cerut scuze.” Regretăm evenimentul de la Botoşani, dintre jucătorii echipei noastre şi cei spanioli. Federaţia Română de Rugby va analiza în detaliu această situaţie şi va lua măsurile necesare.”, se arată într-un comunicat.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: