Rudele moartei de porcină au refuzat măştile

Rudele moartei de porcină au refuzat măştile

Apropiaţii au venit la înmormântare fără măşti

Rudele femeii din Bucecea, care a murit de gripă porcină, au participat joi la înmormântarea acesteia. Apropiaţii au condus-o la cimitir fără a purta măşti de protecţie pe faţă.

Ştiri pe aceeaşi temă

La recomandarea autorităţilor sanitare, sicriul a fost sigilat, dar rudele nu şi-au luat alte măsuri de protecţie. Familia şi apropiaţii spun că nu le este frică de virusul A H1N1 şi nu consideră boala ca fiind periculoasă. Fiindcă este bolnav de hepatită, preotul bisericii unde a fost depusă femeia a refuzat să oficieze slujba de înmormântare, iar victima virusului A H1N1 a fost condusă pe ultimul drum de un alt preot din oraş.


Şase persoane au fost testate


Pentru a afla dacă şi alţi apropiaţi ai decedatei sunt infectaţi cu gripă porcină, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani au recoltat ieri probe de la şase persoane. „Li s-au recoltat probe tuturor persoanelor cu care femeia a intrat în contact înainte de internare. Acum se va vedea dacă au luat virusul“, a declarat Andron Ţâmpău,  primarul oraşului Bucecea.


Vineri, primăria va  face dezinfecţia blocului unde locuia Niculina Bărbosu, botoşăneanca care a murit din cauza complicaţiilor provocate de gripa porcină.
„Direcţia de Sănătate Publică Botoşani a spus că nu este cazul să facem dezinfecţie pentru că nu sunt suspiciuni de contactare a virusului în rândul membrilor familiei. Noi vom face totuşi dezinfecţie ca să fim siguri“, a adăugat primarul oraşului Bucecea. Femeia de 58 de ani suferea de diabet zaharat şi hipertensiune şi a contactat virusul AH1N1, lucru care i-a fost fatal. Niculina Bărbosu a decedat duminică la Secţia de Boli Infecţioase, după patru zile de spitalizare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: