Rezultate Bacalaureat 2016 Botoşani. Procentul de promovabilitate la Botoşani este de 72,6%. Niciun elev nu a luat 10 pe linie dar procentul este peste media ţării

Rezultate Bacalaureat 2016 Botoşani. Procentul de promovabilitate la Botoşani este de 72,6%. Niciun elev nu a luat 10 pe linie dar procentul este peste media ţării

Elevii aşteaptă cu emoţii rezultatele FOTO Adevărul

Rezultate Bacalaureat 2016 Botoşani. Ministerul Educaţiei a anunţat marţi, 12 iulie, rezultatele la Bacalaureat 2016. Notele sunt afişate pe site-ul edu.ro şi la avizierele instituţiilor de învăţământ.

Aflaţi aici notele la Bac Botoşani.

UPDATE Botoşănenii au obţinut rezultate bune la Bacalaureat. Procentul de promovabilitate este de 72,6%, apropiat de cel de anul trecut de 72,66% după contestaţii. Botoşaniul este peste media pe ţară la promovabilitate, cele mai bun procent fiind înregistrat la Cluj, 80%. 

Cu toate acestea la Botoşani nici un absolvent nu a obţinut la Bacalaureat 10 curat. Cea mai mare medie a fost obţinută de Cozminschi Carina de la Colegiul Naţional ”Mihai Eminescu„ Botoşani, care a promovat Bacalaureatul cu 9,93. Şefii de la Inspectoratul Şcolar Judeţean sunt mulţumiţi de procentul de promovabilitate. 


”Obiectivul nostru a fost să ne menţinem la acest procent şi au fost luate toate măsurile pentru a ne menţine şi chiar a creşte”, spune Mihaela Huncă, inspector şcolar general. 

 

 

Rezultate Bacalaureat 2016. Marţi, 12 iulie, pe site-ul edu.ro vor fi afişate rezultatele la examenul de Bacalaureat 2016 obţinute de elevii care au participat în sesiunea iunie-iulie 2016.

Peste 2.800 de absolvenţi de 12 clase din Botoşani s-au înscris pentru susţinerea examenului de Bac 2016,  sesiunea iunie - iulie.  

Dintre aceştia, aproape 300 nu vor conta în ierarhia finală, după ce nu s-au prezentat la una sau mai multe probe. Ei se adaugă celor aproape 500 de absolvenţi din promoţia 2016 care nici măcar nu s-au mai înscris la Bac.

Contestaţiile după afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2016 Botoşani vor putea fi depuse în aceeaşi zi cu afişarea rezultatelor, în intervalul orar 16,00 – 20,00. Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat vor fi publicate sâmbătă, 16 iulie.

Rezultate Bacalaureat 2016 Botoşani. Cum se depun contestaţiile

Contestaţiile la probele scrise la Bacalaureat 2016 se depun şi se înregistrează la centrul de examen, în perioada prevăzută de calendarul examenului de bacalaureat.

Preşedintele centrului, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.

Cererile prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, însoţite de un borderou în care se precizează numele candidaţilor şi probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestaţia se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.

După centralizarea cererilor prin care se contestă notele obţinute la evaluarea iniţială, lucrările se secretizează. Secretizarea se face, în toate centrele zonale de evaluare din judeţ, cu acelaşi tip de hârtie pusă la dispoziţie de comisia de bacalaureat judeţeană/a municipiului Bucureşti . După aceasta, se aplică ştampila „Bacalaureat 2016 – C.Z.E.”

Rezultate Bacalaureat 2016 Botoşani. Calendar Bac 2016

- 12 iunie: Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2016, până la ora 16.00
- 12 iunie: Depunerea contestaţiilor la examenul de Bacalaureat 2016, între orele 16.00 - 20.00
- 13 - 15 iulie: Soluţionarea contestaţiilor BAC 2016
- 16 iulie: Afişarea rezultatelor finale BAC 2016


Vă mai recomandăm şi:

Bacalaureat 2016 Botoşani. Examenul maturităţii s-a dovedit uşor pentru majoritatea absolvenţilor. „Nici măcar nu trebuia să înveţi. De ce să te sperie?”

Bacalaureat 2016. Elevii botoşăneni cu gândul la Bacovia la proba scrisă de limba şi literatura română. ”Am fost surprinsă că a dat tot roman”

Crezul unei eleve de la ţară, care a luat 10 la Evaluarea Naţională: „Să nu te laşi niciodată! Luptă pentru a-ţi îndeplini visele”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: