Reacţia primarului în cazul preotului-profesor acuzat că ar fi bătut un elev pentru că nu şi-a făcut cruce: „Bănuiesc că părinţii vor ceva bani de la sfinţia sa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a ajuns la spital după incidentul cu profesorul FOTO adevărul
Copilul a ajuns la spital după incidentul cu profesorul FOTO adevărul

Contactat de reporterii „Adevărul” în cazul copilului despre care părinţii spun că ar fi fost bătut de profesorul de religie, primarul localităţii spune că adevărul este undeva la mijloc.

Un profesor de religie, şi preot în acelaşi timp, este acuzat că ar fi lovit un copil de 11 ani fiindcă nu ar fi vrut să-şi facă cruce la ora de religie. Copilul este din comuna Cristineşti, judeţul Botoşani, iar incidentul s-ar fi întâmplat în timpul orei de religie. Copilul a fost dus de părinţi la Urgenţe. Tot aceştia au anunţat prin 112 Poliţia, dar au depus o sesizare şi la Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Marinel Stredie, edilul din Cristineşti, a declarat pentru Adevărul că adevărul este undeva la mijloc şi că s-a exagerat mult. ”Nu zic, a avut probabil şi preotul partea lui de vină dar s-a exagerat foarte mult. Trebuie dat la o parte cam 60% din ceea ce se spune în acest caz pentru a se afla adevărul”, precizează edilul.

Totodată acesta a precizat că preotul acuzat este cunoscut drept un om liniştit. Are peste 30 de ani, doi copii şi slujeşte într-o parohie din apropierea Darabaniului, în judeţul Botoşani. Primarul bănuieşte şi o dorinţă a părinţilor de a încerca să scoată bani de la preot. ”Eu bănuiesc că părinţii vor ceva bani de la sfinţia sa. Este doar o supoziţie, nu ştiu sigur”, spune edilul.

Anchete la Poliţie şi ISJ

În urma celor sesizate de părinţii copilului, Inspectoratul Judeţean de Poliţie a deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, în acest caz (in rem). Totodată Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut deja o comisie care se va ocupa de ancheta internă în şcoală. La rândul său Biserica va demara o anchetă după finalizarea cercetărilor în şcoală.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Şeful ISJ Dâmboviţa, în cazul elevului bătut de profesor: „Mulţi intre noi încă mai trăim cu nostalgii ale vremurilor  când era normal să plesneşti un copil”

Diriginta terorizată de elevul pe care nu l-a lăsat să se uite la filme porno în clasă: „M-a bătut şi a ameninţat că mă ucide”

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite