Rai al traficanţilor răscolit de poliţişti. Oamenii legii au găsit bani, dispozitive de supraveghere dar şi o armă

Rai al traficanţilor răscolit de poliţişti. Oamenii legii au găsit bani, dispozitive de supraveghere dar şi o armă

Zeci de persoane au fost aduse la audieri FOTO botosaneanul.ro

Poliţiştii din cadrul departamentului de combatere a criminalităţii organizate au percheziţionat peste 44 de locuinţe în judeţul Botoşani. Au fost duse la audieri nu mai puţin de 39 de persoane bănuite că fac parte dintr-o reţea întinsă de trafic de ţigări. În locuinţele acestora a fost descoperită inclusiv o armă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ieri, zeci de poliţişti din cadrul departamentului specializat în criminalitate organizată sub coordonarea procurorilor DIICOT au răscolit un adevărat cuib de traficanţi cu ţigări din judeţul Botoşani. 

Au fost percheziţionate 44 de locuinţe situate în satele din nordul judeţului, adică în apropiere de graniţă. Astfel poliţiştii au descins la Coţuşca, Viişoara, Păltiniş,Hudeşti, Vorniceni,Mileanca, Darabani sau Suharău. 

Oameni reţinuţi, o armă descoperită

În urma raziei au fost duse la audieri 39 de persoane. Se bănuieşte că în zonă acţionează o puternică grupare de traficanţi cu ţigări. Din primele cercetări a reieşit faptul că încă din anul 2016, acţionează pe această linie nu mai puţin de cinci grupări formate din 65 de persoane. 

Bănuielile anchetatorilor au fost parţial confirmate şi de lucrurile găsite de aceştia în cazele percheziţionate. Astfel, în urma acţiunii de luni poliţiştii au găsit 285 pachete de ţigări, 8500 de lei, 6300 de euro, 37 de telefoane, binocluri şi aparatură de supraveghere nocturnă dar şi un pistol. Se bănuieşte că cele cinci grupări au acţionat atât independent dar şi împreună reuşind în trei ani să treacă peste graniţă 440.000 de pachete de ţigări de contrabandă din Republica Moldova şi Ucraina. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: