Proxeneţi şi traficanţi de droguri ridicaţi cu mascaţii. Stupefiantele erau vândute direct din portabagaj iar zeci de tinere au fost obligate să se prostitueze

Proxeneţi şi traficanţi de droguri ridicaţi cu mascaţii. Stupefiantele erau vândute direct din portabagaj iar zeci de tinere au fost obligate să se prostitueze

Mascaţii au ridicat numeroşi suspecţi de proxenetism sau trafic de droguri FOTO botosaneanul.ro

Una dintre cele mai mari descinderi a DIICOT din România ultimilor ani pe linia traficului de droguri şi a prostituţiei a vizat şi judeţul Botoşani. Raziile mascaţilor au scos la iveală o lume obscură şi periculoasă a traficului de droguri şi proxenetismului. Stupefiantele erau vândute în cartier tinerilor iar zeci de fete au fost obligate sau convinse să practice prostituţia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri a fost organizată  una dintre cele mai ample acţiuni ale Poliţiei Române contra crimei organizate. Numai în judeţul Botoşani şi Suceava au fost organizate zeci de percheziţii, numeroşi suspecţi fiind duşi la audieri de mascaţi. Cu această ocazie a fost dată în vileag o lume obscură şi deosebit de periculoasă a interlopilor locali şi a traficanţilor.

Droguri vândute tinerilor din cartier
 
O componentă importantă a acţiunii a fost descoperirea traficanţilor de droguri. În acest sens la Botoşani şi Suceava au fost efectuate 15 percheziţii cu mascaţii. În cartierul Primăverii din municipiul Botoşani era vizată o reţea care opera din 2016. Traficanţii vindeau droguri tinerilor din cartier, unii ajungând la depdendenţă. Din acest cartier, drogurile erau distribuite şi în restul judeţului. În timpul descinderii, poliţiştii au descoperit un autoturism cu portbagajul plin cu stupefiante. 
 
Tinere păcălite şi transformate în prostituate
 
Totodată au avut loc descinderi şi pe linia traficului de persoane. Mai precis, au fost depistaţi mai mulţi proxeneţi care deţineau o adevărată reţea de prostituţie. În urma descinderilor DIICOT, 16 proxeneţi au fost reţinuţi, în judeţele Botoşani şi Suceava. Aceştia în perioada 2010-2014 au recrutat, au adăpostit şi obligat să se prostitueze numeroase tinere. ”În cauză au fost identificate un număr de două grupări infracţionale organizate specializate în săvârşirea infracţiunilor de trafic cu minori, trafic de persoane şi proxenetism”, se arată într-un comunicat al DIICOT.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

citeste totul despre: