Proteste la Botoşani şi Dorohoi. Grupurile civice, sindicatele şi ONG-urile chemă oamenii în stradă contra modificării legilor justiţiei

Proteste la Botoşani şi Dorohoi. Grupurile civice, sindicatele şi ONG-urile chemă oamenii în stradă contra modificării legilor justiţiei

Se anunţă proteste la Botoşani FOTO Adevărul

Duminică seara de la ora 18.00 sunt anunţate proteste şi în municipiile Dorohoi şi Botoşani. Protestele sunt anunţate şi organizate de 42 grupuri civice, ONG-uri şi două blocuri sindicale. Protestele vor avea loc împotriva modificărilor legilor justiţiei dar şi a anumitor politici guvernamentale din ultima perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

În municipiul Botoşani, duminică 26 noiembrie de la ora 18.00 va fi organizat un protest în Piaţa Revoluţiei, adică chiar în faţa Primăriei, a Consiliului Judeţean şi al Prefecturii. Protestul este organizat de 42 de grupuri civice, ONG-uri şi de confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical dar şi Cartel Alfa. 

Conform anunţului publicat pe reţelele sociale, se protestează împotriva modificărilor legilor justiţiei dar şi se solicită retragerea legilor de modificare a codurilor penale, respingerea în Parlament a ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale. 

Mai mult decât atât se solicită demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului. Proteste asemănătoare vor avea loc şi în municipiul Dorohoi. ”România a ajuns într-unul dintre cele mai grave momente ale istoriei sale postcomuniste, comparabil cu mineriadele din anii 90, criza financiară şi tăierea salariilor bugetarilor din 2010. 

Confiscarea politică a sistemului de justiţie, capturarea statului de către o mafie politică care slăbeşte legislaţia anticorpuţie pentru a scăpa de răspunderea penală, războiul politic şi instituţional declanşat de Guvern împotriva societăţii civile, atacurile majorităţii parlamentare împotriva aliaţilor din NATO şi UE, haosul fiscal şi deprecierea accelerată a leului, creşterea preţurilor şi a deficitului bugetar vor arunca România de facto în afara Uniunii Europene şi NATO”, se arată în motivarea publicată de organizatorii protestelor pe reţelele sociale.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările