Proiect unic în ţară, pentru elevi: adolescenţii sunt învăţaţi să facă afaceri şi să îşi găsească un loc de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul centru Smarter din ţară a fost deschis la Botoşani de către Group of the european youth for change(GEYC) în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului. Prin intermediul acestui centru elevii vor învăţa cum să folosească competenţele digitale pentru a face proiecte şi a-şi găsi mai uşor o slujbă.

În perioada aprilie-octombrie 2014, a avut loc la nivel naţional proiectul Smarter, un proiect educaţional sprijinit şi de Ministerul Tineretului şi Sportului. Prin acest proiect în care au fost angrenate 25 de licee din toată ţara, GEYC organizaţia care l-a organizat doreşte să îi înveţe pe tinerii cu vârste cuprinse între 13 şi 30 de ani să folosească competenţele digitale şi în special tehnica computerizată pentru a învăţa cum să fac afaceri şi pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă.  

Din cele 25 de şcoli, la proiectul final al proiectului s-a remarcat echipa de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” din Botoşani. GEYC în urma performanţelor botoşănenilor a decis să deschidă la acest liceu primul centru SMARTER din ţară, cu traineri autorizaţi. 

”Este singura unitate de învăţământ din Botoşani şi prima de la nivel naţional care primeşte această titulatură. Este o distincţie onorifică, care marchează faptul că la Botoşani s-a  înţeles faptul că aceste competenţe digitale îi ajută pe tineri să găsească un loc de muncă”, a precizat Gabriel Brezoiu, manager general GEYC.

image

  Gabriel Brezoiu manager general GEYC FOTO plus.google.com

Trei profesori de la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi”, au primit tilul de Smarter Educator, Georgeta Creţu, Rodica Gavril şi Liliana Bobuţanu. ”Este un pas înainte pentru Botoşani. Chiar dacă suntem în nordul ţării, nu suntem uitaţi de lume şi avem elevi şi profesori valoroşi. Este bine fiindcă tehnica evoluează şi noi trebuie să fim în pas cu ea. Este o disctincţie deosebită, ca centru educaţional”, spune Mihaela Huncă, inspector şcolar general. 

În acest centru Smarter elevii şi tinerii vor putea fi consiliaţi cu privire la modul cum pot folosi competenţele digitale, mai precis reţelele de socializare şi internetul pentru a-şi gpsi mai repede o slujbă sau pentru a elabora un proiect de afaceri.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

A fost deschis primul centru-pilot educaţional pentru copiii persoanelor înscrise în proiectul „Respect şi şanse egale pentru femei“

Reacţia şefei psihologilor şcolari din Sibiu, acuzată că deţine un blog cu conţinut sexual: Nu mai lucrez cu copiii

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite