Profesoara care le spune elevilor să nu se vaccineze va fi anchetată de ISJ şi DSP Botoşani

Profesoara care le spune elevilor să nu se vaccineze va fi anchetată de ISJ şi DSP Botoşani

FOTO: Doina Amarandei/Facebook

Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani va demara o anchetă în cazul unui cadru didactic din municipiul Botoşani care le-ar fi recomandat elevilor să nu se vaccineze, a anunţat sâmbătă şeful ISJ, Ada Macovei, transmite Agerpres.

Potrivit acesteia, ISJ Botoşani s-a sesizat după ce presa a publicat o înregistrare audio din care reiese că profesoara, care predă muzică la un liceu din municipiul reşedinţă de judeţ, se opune vaccinării.
 
„Inspectoratul Şcolar va demara luni o anchetă cu privire la sesizarea apărută în presă, sub coordonarea reprezentanţilor Corpului de control al ministrului Educaţiei, iar, dacă faptele sesizate se vor confirma, va fi sesizată şi Poliţia, pentru că se pare că este şi de competenţa lor. Este de neimaginat şi bineînţeles că nu putem tolera o astfel de atitudine în sistem. Este o încălcare gravă a legii”, a afirmat Ada Macovei.
 
La rândul său, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei, a anunţat că va dispune o verificare a informaţiilor apărute în presă.
 
„DSP s-a autosesizat. Vom demara o anchetă. Consider că nu este deontologic ca doamna profesor să afirme ceea ce a afirmat, având în vedere că nu ştiu dacă dumneaei s-a documentat în ceea ce priveşte vaccinarea, iar lucrurile pe care le-a declarat nu sunt tocmai OK. Este grav, mai ales că persoanele care sunt formatori de opinie nu trebuie să promoveze concepţia personală, ceea ce cred ele despre vaccinare, dar nu este OK să declare acest lucru şi copiilor, care sunt elevii dumneaei”, a spus Adăscăliţei, potrivit Agerpres.
 
Profesoara, înregistrată de un elev de clasa a VII-a: „Du-te frate dacă tu vrei să ajungi legumă”
 
Incidentul a avut loc în ziua de 14 octombrie, în timpul orei de muzică la clasa a VII-a. Profesoara Doina Amarandei, cunoscută ca interpretă de muzică populară, a început să le explice elevilor cât de nocive sunt de fapt vaccinurile anti-Covid şi că în doi ani riscă să devină legume dacă se imunizează. 
 
Profesoara a fost înregistrată pe sub bancă de elevi, cu telefoanele mobile. În plus, cadrul didactic nu purta nici mască, deşi este obligatorie în şcoli. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările