Primăria, chemată la bară pentru factura de la service

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gropile de pe străzi sunt mai periculoase atunci când sunt pline cu apă
Gropile de pe străzi sunt mai periculoase atunci când sunt pline cu apă

Mai multe firme de asigurări din Botoşani au dat municipalitatea în judecată pentru a-şi recupera banii achitaţi şoferilor care şi-au distrus maşinile în gropile de pe străzile oraşului.

Edilii botoşăneni spun că singura soluţie de a nu pierde procesele este să convingă instanţa că vinovate de gropi sunt firmele care lucrează la infrastructura rutieră a oraşului.  

   
Primăria Botoşani ar putea fi obligată să achite din bani publici câteva zeci de mii de lei în contul pagubelor suferite de şoferii care şi-au distrus maşinile prin gropile din municipiu.


Mai multe firme de asigurări au dat în judecată Primăria ca să-şi recupereze banii plătiţi pentru reparaţiile autoturismelor. 


Asiguratorii solicită cel puţin 2.000 de lei la caz


„Avem 15 procese în derulare, intentate de firme de asigurări. Noi nu putem să le câştigăm decât pe cele în care reuşim să nu ne mai constituim parte în proces, adică acolo unde vina aparţine diferitelor societăţi care au efectuat lucrări în zonă şi nu au mai asfaltat sau firmei care nu a lucrat corespunzător“, a explicat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Sumele pe care asiguratorii încearcă să le recupereze pornesc de la 2.000 de lei şi pot ajunge până la zeci de mii de lei, în funcţie de modelul maşinilor avariate.


100.000 de lei alocaţi de Primărie pentru peticiri


Pe lângă despăgubirile pe care ar putea să le plătească şoferilor, Primăria achită de pomană bani şi pentru peticirea străzilor din oraş. Municipalitatea s-a arătat dispusă să cheltuie 100.000 de lei cu acoperire craterelor. Materialul turnat în gropi nu a rezistat însă mai mult de două zile.


„Am vorbit acum două săptămâni cu domnul viceprimar Ghiorghiţă, înainte de a ne apuca de plombare şi ne-a spus că n-au bani şi de aceea am folosit un material mai ieftin. Am turnat şapte tone de criblură, care este mai mult nisip, de asta nu a rezistat“, a precizat Mihai Vrăjitoru, administratorul Conrec, societate contractată pentru lucrările de peticire din oraş.


Pentru lucrarea făcută, firma a cheltuit 5.000 de lei. Dacă nu ar nins din nou, societatea ar fi încasat întreaga sumă de 100.000 de lei.


„Nu am vorbit cu domnul Vrăjitoru înainte de aceste lucrări. Abia ieri am vorbit şi i-am somat să efectueze lucrările corespunzător altfel vor fi amendaţi. Străzile trebuie să reziste şase luni, în caz contrar se fac pe cheltuiala proprie. Ele au rezistat o săptămână. Au făcut strada Primăverii şi o parte din Calea Naţională. N-a fost compoziţia bună şi nu a rezistat“, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghiţă.


Pe lângă firma Conrec, care se ocupă de asfaltarea din municipiu, au mai fost somate şi societăţile Termica şi Hidroconstrucţia ca până la începutul săptămânii viitoare să repare părţile carosabile distruse de anotimpul rece.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite