Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani condamnat la închisoare. Acesta vrea să atace decizia instanţei la Curtea de Apel

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani condamnat la închisoare. Acesta vrea să atace decizia instanţei la Curtea de Apel

Florin Ţurcanu, preşedintele Consiliului judeţean Botoşani

Preşedintele Consiliului Judeţean, liberalul Florin Ţurcanu a fost condamnat la puşcărie. Acesta a primit şase luni de închisoare cu suspendare şi 2 ani şi şase luni termen de încercare.  Judecătorii din Botoşani au hotărât că acesta s-a făcut vinovat de fals şi uz de fals, dând afară fraudulos din PNL membrii cu funţii în administraţia locală pentru a face loc clienţilor politici ai liberalului din Botoşani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infracţiunile făcute de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani ar fi avut loc în lunile iunie-iulie 2009 când Florin Ţurcanu era deputat şi preşedinte al PNL Botoşani. Se presupune că acesta ar fi promis funcţii în administraţia locală unor clienţi politici şi a falsificat nişte acte a Delegaţiei Permanente a PNL Botoşani. 

Prin intermediul actelor false au fost date afară din partid Cristina Bahrin şi Aurelia Aroşoaie, una ocupând funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean iar cealaltă având calitatea de consilier judeţean. În urma  excluderii ordonate de Ţurcanu pe baza unor documente considerate false de procurori, atât Bahrin cât şi Aurelia Aroşoaie şi-au pierdut funcţiile. 

În locul ar fi urmat să fie instalaţi doi membri care ar fi făcut parte din grupul de apropiaţi ai lui Florin Ţurcanu.  Reclamat la Parchet de membrii excluşi, Florin Ţurcanu a fost trimis în judecată pentru fals şi uz de fals în anul 2011în calitate de preşedinte al PNL.  Sentinţa a fsot dată la sfârşitul săptămânii trecute , iar judecătorii botoşăneni l-au găsit vinovat de fals şi uz de fals, condamnându-l pe şeful judeţului din Botoşani la şase luni de închisoare cu suspendare. 

Acesta intenţionează să facă recurs la Curtea de Apel Suceava. ”Nu comentez decizia instanţei dar voi face apel pentru a-mi demonstra nevinovăţia. Nu este o zi fericită pentru un om care a crezut în nevinovăţia lui. Nu eu am emis hotărârea respectivă, eu doar am asistat la aceea şedinţă”, susţine Florin Ţurcanu. 

Juriştii de la Prefectura Botoşani susţin că dacă sentinţa devine definitivă şi irevocabilă, Florin Ţurcanu va fi destituit din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean.  Florin Ţurcanu este al doilea preşedinte de Consiliu Judeţean din Botoşani, alături de Constantin Conţac condamnat la închisoare. 
 
citiţi şi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: