Preotul care a dus 70 de săteni nevoiaşi la medic. Aceştia au primit gratuit ochelari dar şi tratamente stomatologice

Preotul care a dus 70 de săteni nevoiaşi la medic. Aceştia au primit gratuit ochelari dar şi tratamente stomatologice

Preotul paroh cu ochelari pentru enoriaşi FOTO ziarullumina.ro

Un preot de ţară din judeţul Botoşani şi-a dus gratuit enoriaşii la medic. Acesta a fost impresionat de faptul că majoritatea sătenilor pe care-i păstoreşte sunt oameni bătrâni şi bolnavi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chişcăreniul este un sat din apropierea micului oraş Săveni, la mai bine de 45 de kilometri de municipiul Botoşani. Este o comunitate îmbătrânită ca multe altele din judeţul Botoşani. Mulţi oameni sunt în vârstă şi bolnavi. Pe deasupra niciunul nu are bani de tratamente sau consultaţii, mai ales la servicii scumpe precum oftamologie sau stomatologie. Preotul paroh din Chişcăreni şi Satul Nou, Vasile Viorel Florea, după ce a văzut că mai mulţi enoriaşi se confruntă cu probleme de vedere şi stomatologice s-a gândit la o soluţie pentru a-i ajuta. 

 
Peste 70 de oameni duşi la consult gratuit
 
Preotul Vasile Florea a demarat un proiect misionar numit ”Suflet sănătos în trup sănătos”, spune ziarul Lumina. Preotul a găsit două cabinete din municipiul Botoşani, unul de oftamologie şi celălalt de stomatologie, dispuse să intre într-un parteneriat pentru ajutoarea sătenilor. De la sfârşitul lunii februarie şi până la începutul lunii martie, aproximativ 70 de săteni din Chişcăreni şi Satul Nou, au ajuns pe rând la medic, unii pentru prima dată la stomatolog. Au fost consultaţi şi au primit tratament şi chiar ochelari potriviţi acolo unde era cazul. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: