Plantaţie de cannabis în subsolurile din Botoşani. Mascaţii au găsit opt kilograme de droguri

Plantaţie de cannabis în subsolurile din Botoşani. Mascaţii au găsit opt kilograme de droguri

Mascaţii au descins la mai mult locuinţe din Botoşani şi Vrancea FOTO Adevărul

Patru traficanţi de droguri au fost reţinuţi de poliţişti în urma unor razii ale DIICOT în judeţele Botoşani şi Vrancea. La Botoşani, procurorii au depistat o adevărată plantaţie de cannabis, cu instalaţii şi amenajări în subsoluri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Patru tineri din Botoşani au fost ridicaţi ieri de mascaţi. Aceştia au fost arestaţi preventiv după o decizie a magistraţilor Tribunalului Iaşi, sub acuzaţia de trafic şi deţinere de droguri. 
 
Procurorii DIICOT Serviciul Teritorial Iaşi au coordonat acţiunea şi au precizat că botoşănenii cultivau cannabis în localitatea Româneşti din judeţul Botoşani. Drogurile erau apoi ambalate şi vândute în municipiul Iaşi dar şi în alte oraşe importante din ţară. 
 
Conform precizărilor anchetatorilor culturile de cannabis erau bine îngrijite şi întreţinute în spaţii închise, cum ar fi subsoluri. Culturile ar fi fost plantate în luna ferbaruarie a acestui an.  Anchetatorii au descoperit aparatură complicată de irigare, iluminare, amenjare şi preparare a culturilor. Totodată au fost găsite şi opt kilograme de cannabis. 
 
”În cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna februarie 2015, membrii grupului infracţional organizat au înfiinţat mai culturi de cannabis, pe raza localităţii Româneşti, jud. Botoşani, urmărind valorificarea drogurilor de risc pe piaţa ilicită din municipiul Iaşi precum şi în alte localităţi din ţară, în scopul obţinerii de foloase materiale”, se arată într-un comunat al DIICOT. 
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările