Peste 9 tone de carne infestată cu o bacterie periculoasă, descoperite în România. Carnea urma să fie dată spre consum

Peste 9 tone de carne infestată cu o bacterie periculoasă, descoperite în România. Carnea urma să fie dată spre consum

Carnea de pui era infestată cu listeria FOTO botosaninews.ro

Peste 9 tone de carne de pui infestată a fost descoperită într-un depozit din judeţul Botoşani. Carnea era preparată pentru kebab şi urma să fie distribuită către unităţi alimentare din oraş. Inspectorii Sanitar Veterinari au confiscat întreaga cantitate de carne.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui control efectuat în acest weekend de inspectorii sanitar-veterinari din Botoşani, a fost găsită carne infestată cu listeria, o bcaterie deosebit de periculoasă. Era vorba despre o cantitate impresionantă de carne, peste 9 tone, ţinută într-un depozit din comuna Cătămărăşti situată la numai 3 kilometri de municipiul Botoşani. 

Carnea era preparată pentru kebaba şi urma să fie distribuită către unităţi de alimentaţie publică şi implicit să fie consumată de clienţii din Botoşani. Depozitul ar fi aparţinut unui cetăţean turc iar întreaga marfă a fost confiscată de autorităţile sanitar-veterinare. Carnea de pui infestată a fost distrusă. Din primele cercetări se pare că întrega cantitate de carne a fost importată gata infestată. Listeria este o bacterie deosebit de periculoasă pentru om.

 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: