Pensionarii botoşăneni s-au apucat de calculator şi de engleză

Pensionarii botoşăneni s-au apucat de calculator şi de engleză

Pensionarii botosaneni au invatat cum sa lucreze cu calculatorul FOTO adevarul

Mai mulţi botoşăneni, aflaţi la vârsta a treia, vor învăţasă converseze în limba engleză dar şi să folosească calculatorul.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

 

Au lăsat treburile de o parte, au uitat de probleme şi neajunsuri pentru câteva ore şi şi-au concentrat toată atenţia pe noile pasiuni, engleza şi calculatoarele. Mai mulţi botoşăneni, trecuţi de prima tinereţe au ales să îşi petreacă timpul liber… învăţând. Cursurile de IT şi engleză sunt organizate de Biblioteca Judeţeană Mihai Eminescu la Mediatecă. Cei mai mulţi dintre cursanţi spun că lecţiile sunt mai mult o necesitate, pentru că au rude şi cunoştinţe în străinătate şi doar prin intermediul calculatorului.
 
A fost o idee excepţională organizarea acestor cursuri. Am vrut să vin să le urmez pentru că am rude care locuiesc în Egipt, în Ierusalim şi m-au invitat să merg şi am spus că este bine să cunosc câteva noţiuni din limba engleză să mă pot descurca. Am învăţat deje câteva cuvinte, ştiu să număr un pic. Ştiu că la lapte se spune milk, spune încântată una dintre beneficiarele acestui curs. 
 
Am văzut că limba engleză este o limbă internaţională, foarte căutată şi chiar şi pe net dacă vrei să cauţi ceva, dacă nu ştii limba engleză te poţi încurca. Şi eu am un băiat în Australia  şi chiar a fost bucuros când a auzit că pot să particip la aceste cursuri, a mai adaugat o altă cursantă.   
 
 
 La fel de încântaţi au fost cursanţii şi de lecţiile de IT. Ei au învăţat cum să creeze şi cum să folosească o adresă de mail pentru a comunica mai uşor cu cei dragi lor, plecaţi peste hotare. Cursurile gratuite sunt susţinute de specialişti din cadrul Bibliotecii Judeţene Mihai Eminescu şi se vor încheia la finele acestei săptămâni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările