Botoşani: Un liceean s-a înecat în această seară în Siret

Botoşani: Un liceean s-a înecat în această seară în Siret

Băiatul de 17 ani a sărit în apă să îşi salveze prietena. Cei doi liceeni împreună cu alţi doi colegi veniseră la iarbă verde cu un cort şi voiau să înnopteze pe malul apei. Părinţilor le-au spus că merg la un concert rock la Suceava. Trupul liceeanului a fost găsit în jurul orei 20.00 de către scafandrii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani.

Botoşani: Reţea de falsificatori anihilată

Botoşani: Reţea de falsificatori anihilată

Astăzi, judecătorul ţiganilor din Botoşani şi alte trei persoane au fost ridicate de  către ,,mascaţi,, în urma unor descinderi organizate în mai multe locaţii. Membrii grupări sunt de etnie romă şi se ocupau cu falsificarea permiselor de conducere şi a cărţilor de identitate. Beneficiarii au fost romi care nu apar în evidenţele stării civile şi  aveau nevoie de aceste documente în străinătate.

Botoşani: Turul României, proba cu hârtoape UPDATE (VIDEO)

Botoşani: Turul României, proba cu hârtoape UPDATE (VIDEO)

Caravana Turului Ciclist al României va ajunge marţi după amiază în municipiul Botoşani. Din cei 160 de kilometri pe care cicliştii îi vor parcurge în etapa a III-a, ultimii 35 de kilometri vor fi cei mai dificili. Artera care leagă judeţele Botoşani şi Iaşi este într-o stare jalnică. Până şi şoferii abia se descurcă pe porţiunea de drum de la Frumuşica.

Disputa privind relansarea procesului de pace din Donbas a atins cote substanţiale de confruntare la Kiev după ce preşedintele Zelenski şi-a asumat pacea, încetarea focului şi încheierea conflictului, iar acest pas s-a tradus în celebra „formulă Steinmeier”, după numele fostului ministru de Externe german, în prezent preşedintele Germaniei.

acum 17 zile · comentarii (26)

Cum pot să explice acest lucru cei din fruntea instituţiilor statului, dar şi sindicaliştii poliţieneşti, care parcă sunt plătiţi doar să apară la televizoare şi să repete la infinit placa lipsurilor de tot felul şi să ceară bani de finanţare? Nu de explicaţii avem nevoie, ci de acţiune, implicare şi eficienţă din partea instituţiilor cu atribuţii în domeniul asigurării liniştii şi ordinii publice !

acum 17 zile · comentarii (9)

Socotelile dau şanse mari moţiunii de cenzură, după votul de ieri din plenurile reunite ale Camerelor parlamentului. Scorul de 194/181 în favoarea opoziţiei, referitor la zilele în care ar fi urmat să fie citită şi votată moţiunea de cenzură, nu mai lasă loc speranţelor dnei Viorica Dăncilă, care este convinsă că moţiunea nu va aduna numărul de voturi necesar.

acum 17 zile · comentarii (32)

Ieri, la Minsk, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a semnat  un acord cu separatiştii pro-ruşi din Estul Ucrainei pentru organizarea de alegeri locale in cele trei regiuni – Donbas, Lugansk si Kharkiv. Alegerile se vor organiza ȋn anumite condiţii (atȃt campania electorală cȃt şi alegerile ȋnsele să fie evaluate ca libere şi corecte de către OSCE şi să fie precedate de retragerea ȋn totalitate a trupelor ruseşti).

acum 18 zile · comentarii (12)

A devenit tradiţional, mult aşteptat de melomanii de pe malurile Cibinului, de concurenţii din toată lumea. Fondată de prof. dr. Theodore Coresi, organizată de Agenţia Artistică ArtCor din Viena şi Filarmonica de Stat Sibiu, competiţia a reunit în această toamnă participanţi din România, Finlanda, Coreea de Sud, Israel, Filipine, Republica Moldova, Germania, Ucraina. Din România au participat 11 tineri.

acum 18 zile · comentarii (0)

Fiecare dintre noi a întâlnit, probabil, un om pe care l-a condamnat fără să îi înţeleagă construcţia. Pe care l-a judecat fără să îl asculte. Pe care l-a criticat fără argumente. În fond, raportarea la celălalt ţine, în cea mai mare măsură, de educaţie. Doar prin educaţie putem învăţa respectul pentru cel care vede lucrurile altfel decât noi.

acum 19 zile · comentarii (8)

Două dintre multele comentarii din registrul respectiv la un anunţ pus de mine pentru o Executive Assistant: „Anunţul sună cu dedicaţie pentru o amantă personală, plătită însă din bugetul corporaţiei. Când nicio calificare nu e necesară, cu excepţia limbii engleze, ce altceva poate fi? Aşa că eu votez pt deschiderea acelui mail, poate era exact ceea ce trebuie. “

acum 19 zile · comentarii (6)

Parchetul federal din Karlsruhe, responsabil în ce priveşte cazurile de terorism, a anunţat ieri deschiderea procesului împotriva neo-naziştilor din Chemnitz. Este vorba despre opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 21 şi 32 de ani care trebuie să răspundă în faţa tribunalului din Dresda la acuzaţia de a  fi "format un grup terorist de extremă dreapta".

acum 19 zile · comentarii (49)

Aproximativ 5000 de ruşi deţin case de vacanţă şi insule în Finlanda. Recent a apărut suspiciunea că, în arhipelagul din sudul ţării, ruşii şi-ar fi construit un centru de spionaj. Poliţia a efectuat razii pe o insulă în privinţa căreia experţii în securitate au avut dubii. Se crede că ruşii s-ar folosi de proprietăţile achiziţionate în Finlanda în scop de spionaj.

acum 19 zile · comentarii (15)

„Două bande rivale, care făceau trafic de persoane în Germania, nu s-ar fi înţeles în privinţa banilor”, a declarat, luni, pentru Mediafax, liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, despre scandalul din Piaţa Constituţiei. Acesta avertizează că astfel de conflicte se pot repeta.

acum 19 zile · comentarii (50)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 7 ani · comentarii (28)