Ce au păţit cadrele medicale care au cântat „imnul COVID“ la Botoşani. „Este ruşinos să se întâmple aşa ceva!“

Ce au păţit cadrele medicale care au cântat „imnul COVID“ la Botoşani. „Este ruşinos să se întâmple aşa ceva!“

Un adevărat scandal s-a iscat la Botoşani după ce mai multe cadre medicale au cântat alături de pacienţi, toţi infectaţi cu noul coronavirus, un imn al COVID într-un salon de la Secţia de Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani. Toţi cei implicaţi fac obiectul unui dosar penal şi al unei anchete a spitalului. Mulţi botoşăneni le iau însă apărarea.

Situaţie scandaloasă la Infecţioase, în Botoşani. Cum s-au distrat cot la cot cadre medicale şi pacienţi, dansând şi cântând „imnul COVID“

Situaţie scandaloasă la Infecţioase, în Botoşani. Cum s-au distrat cot la cot cadre medicale şi pacienţi, dansând şi cântând „imnul COVID“

Mai multe cadre medicale, dar şi pacienţi de la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Botoşani au intrat în atenţia Poliţiei după ce au cântat prin saloane un imn al COVID. În versurile cântecului sunt ironizate condiţiile din spital. Printre „petrecăreţi“, s-au aflat şi pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

42 de srilankezi concediaţi la Botoşani şi trimişi acasă în plină pandemie. Printre ei, se aflau şi şapte colegi suspecţi de COVID-19

42 de srilankezi concediaţi la Botoşani şi trimişi acasă în plină pandemie. Printre ei, se aflau şi şapte colegi suspecţi de COVID-19

Scandal la o companie de confecţii din judeţul Botoşani, după ce toţi cei 42 de angajaţi aduşi din Sri Lanka au fost concediaţi. Patronul a decis închiderea fabricii de la Botoşani după ce unul dintre angajaţi a fost depistat pozitiv la COVID-19. După un scandal aplanat de poliţie şi o firmă de pază, toţi cetăţenii din Sri Lanka au ajuns în carantină.

Contemporanul Mircea Cărtărescu a dezvoltat un adevărat cult al „metamorfozei“, aparent plecând de la cea biologică a larvei în fluture, de fapt vorbind despre cea a fiinţei umane în ceva superior (temă dragă tuturor gânditorilor moderni, plecând de la „supra-omul“ lui Nietzsche şi trecând prin concepţiile etologului austriac Konrad Lorenz), prin asta scriitorul român dovedindu-se un veritabil scriitor-profet (încă) neînţeles.

acum 10 zile · comentarii (2)

Duminică, 24 mai 2020, la aniversarea a 145 de ani de liberalism în România, premierul Ludovic Orban a inaugurat, la Vila Florica, Muzeul Naţional „Brătianu”, asumându-şi meritele păstrării monumentului istoric în circuitul public. Lansarea muzeului a fost dublată, de fapt, de lansarea mai multor minciuni.

acum 10 zile · comentarii (3)

Oameni de afaceri, angajaţi, consultanţi, consumatori, clienţi ai companiilor, furnizori, cu toţii, indiferent de rol, ne batem capul în aceste zile şi încercăm să prefigurăm răspunsul la întrebarea: pentru ce ne pregătim? Cum se va schimba viaţa şi munca noastră în următorii ani, în condiţiile unor influenţe din mediul extern pe care, fie nu le-am intuit fie, cărora nu le-am evaluat corect impactul.

acum 10 zile · comentarii (0)

The Guardian avertizează că 18.000 de oameni ar putea să moară, în următorul an, în Marea Britanie, din cauza accesului întârziat la diagnostic şi tratament, provocat de măsurile de combatere a noului coronavirus.

acum 10 zile · comentarii (5)

Aş zice că, în spiritul rigorii britanice, nimic nu poate fi mai interesant decât studiul realizat de oameni de ştiinţă de la Oxford intitulat „Credinţa în teoriile conspiraţiei reduce capacitatea de a urma indicaţiile de comportament date de govern“ şi publicat în în revista Psychological Medicine.

acum 11 zile · comentarii (14)

Am scris multe articole critice la adresa politicii din educaţie a guvernului Orban. Acuzând, mai degrabă, că nu se începe refacerea sistemului de învăţământ, după dezastrul lăsat de PSD. O spunea Liviu Dragnea, la un recent Congres: „România are nevoie disperată să recupereze cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“. Din cele trei decenii, PSD s-a aflat la conducerea ţării două decenii.

acum 11 zile · comentarii (5)

În perspectiva ultimelor evoluţii tot mai inflamate de la Chişinău, nu trebuie ignorată pădurea din cauza copacilor. Iar pădurea înseamnă alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020 şi posibilitatea schimbării majorităţii guvernamentale, de la una pro-rusă şi (tot mai) antiromânească la una pro-europeană şi, cel puţin, nu antiromânească.

acum 11 zile · comentarii (10)

Ultimele două săptămâni au consacrat un lucru greu de anticipat odată cu apariţia crizei pandemiei de coronavirus: Sfârşitul Erei Nucleare, aşa cum o ştim. Începută în august 1945 cu bombele de la Hiroshima şi Nagasaki, era nucleară a reprezentat o formula de dobândire a unei arme supreme, a unui avantaj major, dar şi a descurajării războiului convenţional, dar şi de poziţionare în prim planul deciziei la nivel global.

acum 11 zile · comentarii (73)

Cu un destin demn de scenariul unui film, dirijorul Jin Wang este nu doar un muzician rafinat ci şi o personalitate interesantă. A plecat din China în 1986, a continuat studiile la Academia de Muzică din Viena şi în scurt timp a câştigat mai multe premii internaţionale. În ultimii ani s-a dedicat şi compoziţiei, fiind autorul unor lucrări simfonice şi vocal-simfonice în care tradiţionalul şi modernul sunt prezente deopotrivă.

acum 11 zile · comentarii (1)

Astăzi se împlinesc doi ani de la aplicarea Regulamentului general privind protecţia datelor personale (GDPR), moment prielnic pentru noi toţi de a realiza o scurtă retrospectivă şi de a trage câteva concluzii esenţiale. Au fost multe provocări, atât pentru DPO cât şi pentru operatorii de date care şi-au propus să obţină şi să menţină conformitatea GDPR. Cel mai important  lucru este să folosim pe viitor lecţiile deja învăţate.

acum 11 zile · comentarii (2)

Cu 24 de ore în urmă, cei ce ţin la ideea renaşterii şi consolidării democraţiei pe tărâm german reaminteau generaţiei următoare că la 23 mai 1949 a fost aprobată Constituţia statului german. Însă Germania era încă divizată. În Vest erau trupele aliate americane, britanice şi franceze. În Est, URSS menţinea un puternic dispozitiv militar. Iar pe harta Europei erau trasate frontierele a două state ale aceleiaşi naţiuni puternice: RFG şi RDG.

acum 11 zile · comentarii (4)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 7 ani · comentarii (28)