Pacienţii spitalului din Botoşani au primit brăţări de identificare. Au cod de bare şi conţin datele lor personale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienţii au primit brăţări la internare FOTO Cosmin Zamfirache
Pacienţii au primit brăţări la internare FOTO Cosmin Zamfirache

La Spitalul Judeţean ”Mavromati” au fost introduse brăţări de identificare pentru pacienţi. Conducerea spitalului a cheltuit 60.000 de lei pe aparatură şi consumabile dar spune că investiţia este absolut necesară pentru monitorizarea pacieţilor.

De săptămâna aceasta toţi pacienţii internaţi pe secţiile Spitalului Judeţean ”Mavromati” din Botoşani primesc brăţări de identificare făcute dintr-o hârtie specială. Pe brăţări se vor regăsi numele şi prenumele pacientului, data naşterii, grupa de sânge dar şi alte menţiuni necesare, mai ales posibile alergii. Totodată aceste brăţări sunt dotate şi cu un cod de bare.

Investiţie de 60.000 de lei

Pentru realizarea brăţărilor şefii de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” au cheltuit 60.000 de lei, bani din bugetul spitalului dar şi din fonduri guvernamentale. Investiţia a constat în achiziţionarea unor imprimante pentru realizarea brăţărilor, consumabile dar şi cititorul etichetelor. Pacienţii primesc brăţările la internare, atât prin Unitatea de Primire a Urgenţelor cât şi prin policlinică. Ele au două culori distincte. Brăţările roşii, spune conducerea spitalului, este pentru pacienţii în stare gravă şi foarte gravă. Ceilalţi, mai ales bolnavii cronici primesc brăţări albe. ” S-au achiziţionat imprimante pentru brăţări care vor fi puse la fiecare pacient internat, pe două coduri, codul roşu şi codul alb. Au inscripţionat codul de bare, numele pacientului, grupa de sânge, dacă este alergic şi la ce anume dar şi secţia”, spune Livia Mihalache, directorul Spitalului Judeţean ”Mavromati”. 

Utile mai ales pentru pacienţii care dispar

Utilitatea brăţărilor este multiplă spun reprezentanţii pacienţilor, fiind o metodă modernă de identificare, de colectare a datelor dar şi a informaţiilor necesare pentru tratarea pacientului. ”Sunt pacienţi cu care nu putem comunica sau copii mici şi aşa putem fi siguri că vorbim exact de persoana din fişa de observaţie”, adaugă Livia Mihalache. Totodată sunt pacienţi cu diferite probleme neurologice, vârstnici cu demenţă sau cu intoxicaţie etanolică care pleacă din spital. Pe baza brăţărilor pot fi uşor identificaţi. Brăţările vor fi oferite pacienţilor de pe toate secţiile Spitalului Judeţean ”Mavromati”.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Despre românii care nu mai au timp

    

Managerul Institutului Marius Nasta: „Starea pacientelor infectate cu acinetobacter este foarte gravă”. Alţi doi pacienţi au murit săptămâna trecută

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite