O femeie a murit după ce ambulanţa care trebuia să-i salveze viaţa a fost atacată de rude. Şoferul: „Parcă erau sălbatici, drogaţi. Au sărit gardul ca leoparzii“

O femeie a murit după ce ambulanţa care trebuia să-i salveze viaţa a fost atacată de rude. Şoferul: „Parcă erau sălbatici, drogaţi. Au sărit gardul ca leoparzii“

O ambulanţă din judeţul Botoşani a fost vandalizată de rudele unei paciente de 83 de ani. Autospeciala de la ambulanţă a fost lovită cu bolovani de un grup de săteni, iar medicii nu au putut interveni. Femeia de 83 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator, ca urmare a faptului că medicii nu au putut să-şi facă treaba. Totul s-a întâmplat luni dimineaţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie de 83 de ani a murit în urma unui stop cardio-respirator. Şi asta după ce echipajul medical sosit pentru a-i acorda primul ajutor nu a putut interveni. Autospeciala de la ambulanţă a fost atacată cu bolovani de un grup de rude a femeii. Oamenii au fost nemulţumiţi de modul în care a decurs intervenţia.

Luni, la primele ore ale dimineţii, un echipaj de ambulanţă de la SJA Botoşani a fost solicitat să intervină la un caz tocmai pe malul Prutului, în comuna Manoleasa. Era vorba de o bătrână de 83 de ani care se simţea rău. Deşi drumurile judeţene sunt cu probleme, şefa de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, Liliana Mateiciuc, spune că intervalul de răspuns al echipajului a fost mic. ”S-a ajuns în timp util”, a precizat aceasta. ”Am parcurs 30 de kilometri pe carosabil umed şi cu ceaţă în aproximativ 20 de minute”, spune Nicuşor Curteanu, medicul de pe ambulanţă.

Cu toate acestea, la destinaţie echipajul de pe ambulanţă a fost întâmpinat cu pietre aruncate şi injurii. Se pare, rudele femeii pentru care a fost solicitată ambulanţa erau nemulţumite de timpul în care a ajuns autospeciala la caz. Maşina ambulanţei a fost lovită de un grup de tineri cu bolovani. Parbrizul a fost făcut ţăndări, iar caroseria - îndoită. ”Parcă erau sălbatici, drogaţi, nu ştiu ce se întâmplase. Unul a dat cu pumnul în parbriz. Altul a sărit gardul o dată şi apoi încă o dată înapoi. Ca leoparzii”, mărturiseşte şoferul de pe ambulanţă.

Echipajul de pe ambulanţă s-a refugiat în maşină, fiind ameninţat de acelaşi grup de tineri. Medicul şi asistentele au sunat la Poliţie, iar atacatorii au fost prinşi de oamenii legii chiar în momentul în care loveau ambulanţa. S-au întocmit dosare penale pentru distrugere, pentru toţi cei care au participat la vandalizarea ambulanţei.

Pacienta moartă în timp ce rudele se răfuiau cu medicii

În timp ce rudele se răfuiau cu medicii şi aruncau cu bolovani în ambulanţă, femeia de 83 de ani pentru care a fost solicitată ambulanţă a murit. Femeia a intrat în stop cardio-respirator. Medicul nu a putut interveni la timp din cauza scandalului, iar în clipele preţioase pierdute femeia a murit. 

V-ar putea interesa şi: 

O fetiţă de 2 ani din Prahova, atacată de un şobolan. Copilul a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Infecţioase

O poliţistă din Galaţi a fost atacată şi rănită de un rrom înarmat cu o secure. Tânăra a fost dusă la spital cu ambulanţa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările