O copilă de 14 ani a născut în ambulanţă, în drum spre Maternitate. Bebeluşul este prematur

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a fost dusă la Maternitatea Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache
Tânăra a fost dusă la Maternitatea Botoşani FOTO Cosmin Zamfirache

O fată de 14 ani din satul Cerneşti, judeţul Botoşani, a născut în timp ce era transportată la spital cu ambulanţa. Momentan, copilul şi mama se află în afara oricărui pericol.

O copilă de numai 14 ani, din judeţul Botoşani, a născut în ambulanţă. Evenimentul a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, arată publicaţia Monitorul de Botoşani. Copila, din satul Cerneşti, comuna Truşeşti, avea dureri şi a cerut ajutorul familiei. Părinţii au sunat la 112, iar o ambulanţă a venit să o preia pentru Maternitatea din Botoşani. La faţa locului, cei de la Ambulanţă şi-au dat seama că fata, deşi nu era la termen, poate naşte oricând, motiv pentru care au solicitat o ambulanţă cu medic.

Drumul fiind destul de lung, copila nu a mai rezistat până la Maternitate şi a născut în ambulanţă un băieţel de 1.6 kilograme, prematur, care a fost dus direct la Terapie Intensivă. Mama şi copilul se află în afara oricărui pericol.

În judeţul Botoşani, numărul mamelor minore este destul de mare, fiind deja o „tradiţie” greu de stopat, pe fondul sărăciei şi în unele cazuri a lipsei de educaţie sanitară.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cum le este devastată viaţa copiilor cu copii. „Noi nu acceptăm că asta-i realitatea, noi vorbim despre cu totul altceva”

„Tradiţia“ mamelor minore, realitate medievală greu de stopat în secolul 21

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite