Nu sunt bani pentru merele elevilor. Şefii Consiliului Judeţean Botoşani spun că nu au fonduri ca să cumpere fructe pentru şcolari

Nu sunt bani pentru merele elevilor. Şefii Consiliului Judeţean Botoşani spun că nu au fonduri ca să cumpere fructe pentru şcolari

Merele vor ajunge cu întârziere la elevi în acest an FOTO arhiva adevarul

Nici în acest an elevii botoşăneni nu vor primi la timp fructele de care beneficiază prin hotărâre de Guvern. De această dată şefii de la Consiliul Judeţean Botoşani spun că nu au bani ca să cumpere fructele copiilor. Cel mai probabil le vor primi după vacanţa de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nici în acest an elevii botoşăneni nu vor primi la timp, merele garantate prin programul guvernamental ”Fructe în şcoli”. Aşa cum s-a întâmplat şi anul trecut, în loc să mănânce mere, , timp de şase luni, şcolarii botoşăneni se vor mulţumi cu doar trei luni de consumat fructe proaspete gratuit la şcoală.
 
Nu sunt bani pentru fructe
 
De acestă dată motivul întârzierii, ţine de fondurile Consiliului Judeţean Botoşani, instituţie care trebuie să organizeze licitaţia de stabilire a furnizorului de mere în şcoli. Practic şefii de la CJ spun că nu au bani să cumpere merele copiilor. De vină, spun aceştia este Guvernul, care  nu a virat în conturile instituţiei, sumele necesare. 
 
”Nu avem bani în conturi. Trebuia să-i primin de la Guvern dar au survenit o serie de amânări şi se va depăşi termenul . Nu am avut ce face, noi am făcut toate demersurile la timp”, precizează Gheorhe Sorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Licitaţia pentru stabilizarea firmei care va da în şcoli merele plătite de Guvern va fi organizată abia pe 25 noiembrie. Cu tot cu posibilele contestaţii şi proceduri, cel mai probabil merele vor ajunge în şcoli după vacanţa de iarnă. Pentru fructe a fost alocată suma de 1,1 milioane de lei.
 
Program mereu întârziat
 
Prin hotărâre de Guvern a fost implementat în şcolile din România programul ”Fructe în şcoli”. Prin intermediul acestui program, toţi elevii beneficiază de mere distribuite în şcoli pentru încurajarea consumului de fructe proaspete. În mod normal, aşa cum este stipulat şi în textul hotărârii, şcolarii trebuie să beneficieze de fructe  pe parcursul a 86 de zile de şcolarizare. În realitate aproape niciodată, şcolarii nu se bucură atâta timp de fructe proaspete. Din cazua procedurilor birocratice greoaie şi a licitaţilor apare aproape totdeauna întârzieri. La Botoşani ar trebui să beneficieze demere toţi elevi din clasele I-VIII.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările