Năstruşnica idee a unui botoşănean pentru românii din Diaspora: a făcut un magazin de unde faci shopping de peste hotare pentru rudele rămase acasă

Năstruşnica idee a unui botoşănean pentru românii din Diaspora: a făcut un magazin de unde faci shopping de peste hotare pentru rudele rămase acasă

Omul de afaceri botosanean Ionel Rosu a deschis primul magazin online botoşănean FOTO btonline.ro

Un om de afaceri botoşănean şi-a făcut magazin online pentru rudele românilor plecaţi în străinătate. Botoşănenii plătesc direct din ţările unde muncesc, iar angajaţii magazinului livrează la domiciliu familiilor acestora bunurile. Practic, acest serviciu a fost gândit în special pentru persoanele în vârstă din mediul rural, care nu se pot deplasa la magazinele mai bine aprovizionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ionel Roşu, un om de afaceri din Botoşani a dezvoltat, în urmă cu aproape 20 de ani, o reţea de chioşcuri stradale, non-stop. Afacerile nocturne, i-au priit botoşăneanului, care a ajuns să deschidă şi un magazin universal, mai precis un minimarket, dar şi să se lanseze în mediul online. 
 
”Acesta este viitorul”, preciza în 2013 când a lansat magazinul online Ionel Roşu. Totodată omul de afaceri precizează că livrările se fac la domiciliu şi, bineînţeles, în regim non-stop.
 
Livrări pentru românii plecaţi în străinătate
 
Văzând că magazinul online prinde, Ionel Roşu, a venit cu o idee năstruşnică, pe care a promovat-o în rândul pritenilor şi a cunoscuţilor care au rude în străinătate. Totodată a început să o popularizeze online. 
 
Este vorba de servicii online de livrare de produse pentru familiile românilor plecaţi în străinătate. Cum funcţionează : botoşăneanul care locuieşte oriunde în lume, are posibilitatea să comande pe site produsele , le plăteşte cu cardul, iar un aganjat al firmei le duce la membrii familiei din judeţul Botoşani, ai celui care a dat comanda. Unul dintre chioşcurile non-stop ale omului de afaceri 
 
Omul de afaceri spune că cele mai mari comenzi le are din mediul rural acolo unde , sunt persoane în vârste, multe dintre ele se îmbolnăvesc şi nu pot merge la un magazin bine aprovizionat pentru mâncare sau alte tipuri de produse. Prin magazinul online al botoşăneanului, rudele din străinatate ale bătrânului pot comanda pentru acesta, iar livrarea se face la domiciliu. 
 
”Cei care au grijă de părinţii lor, de bătrânii lor, le trimit constant produse . Este un nucleu dur de torinezi şi sicilieni care cumpără pe site şi eu le fac livrarea la domiciliile rudelor lor. Iniţial am dedicat acest magazin online pentru municipiul Botoşani dar paradoxal cele mai multe comenzi le am pentru localităţile din judeţ.”, spune Ionel Roşu. Deocamdată în municipiul Botoşani, spune omul de afaceri comenzile sunt reduse, iar orăşenii se rezumă în general la comenzi online de băutură sau ţigări, şi bineînţeles la ore foarte târzii.
 
Pagina electronică în limba romani
 
Ionel Roşu nu este la prima idee inedită privind afacerile sale. Odată cu lansarea paginii online, acesta a tradus produsele cu denumiri şi preţuri şi în limba romani. Şi asta fiindcă mulţi dintre clienţii nocturni ai magazinelor non-stop era romi. ” Îmi place să răspund şi unori nevoi sociale. L-am tradus cu ajutorul profesorului de romanes şi am ataşat şi steagul etniei pe care se poate da click pentru a fi tradusă pagina. Plătesc fără probleme sunt corecţi”, spune omul de afaceri botoşănean.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările